eur:
394.21
usd:
370.33
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Kék színnel világítják meg a gyermekjogok világnapján a Művészetek Palotáját (Müpa) 2018. november 20-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Koncertek és fesztiválok is elmaradnak

A kulturális életet is befolyásolja a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet.

A Müpa honlapján közölte, hogy szerdától egyelőre március 31-ig az előadásokat nem tartja meg. A megvásárolt jegyeket a Müpa visszaváltja, ennek módjáról hamarosan tájékoztatja a közönséget.

A Zeneakadémia koncertjei is elmaradnak csütörtöktől.

Leállnak a Nemzeti Filharmonikusok is. Közleményük szerint a márciusi hangversenyek biztosan elmaradnak. A későbbi hangversenyekkel kapcsolatban a következő napok egyeztetései alapján adnak további tájékoztatást. A Nemzeti Filharmonikusok az online vagy személyesen megváltott jegyeket és a koncertekre eső bérlet-hányadokat az elmaradt koncertet követő 60 munkanapon belül visszaváltják, vagy átcserélik nyári, szabadtéri hangversenyeikre.

A Várkert Bazár szerdától valamennyi programját törölte március végéig. Az online vásárolt jegyek visszaváltásáról az Interticket Kft. küld értesítést a vásárlóknak, míg a Várkert Bazár jegypénztáraiban megvásárolt jegyek az előadás dátumától 14 napon belül válthatóak vissza a Déli Palotában található jegypénztárban.

A kihirdetett veszélyhelyzet miatt határozatlan ideig nem tartja meg programjait csütörtöktől a Trafó, az elmaradt előadások jegyei bármely későbbi előadásra értékhatárukig beválthatók vagy visszaválthatók.

A Fonó Budai Zeneház egyelőre két hétig nem tartja meg programjait, a jegyek visszaválthatók vagy későbbi eseményre átválthatók.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése szerdán honlapján közölte, hogy elhalasztják a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált, miután a kormány szerdai ülésén veszélyhelyzetet rendelt el, és megtiltotta a száz főnél nagyobb látogatottságú beltéri és az 500 főnél nagyobb látogatottságú kültéri rendezvényeket. Mint írják, felfüggesztik az eredetileg április 23-tól 26-ig tervezett rendezvény előkészületeit is, és a következő napokban részletes tájékoztatást küldenek minden kiállítónak a könyvfesztivál új időpontjáról.

Későbbi időpontra halasztják az eredetileg április 8. és május 17. közötti időpontra tervezett Madách Nemzetközi Színházi Találkozót is - közölte a Nemzeti Színház, amely szerdától nem tartja meg előadásait. Az elmaradt előadások jegyeit a nézők egy későbbi időpontra becserélhetik. A MITEM-re megvásárolt jegyek és bérletek pedig érvényesek lesznek az új időpontokra, amelyekről a későbbiekben adnak tájékoztatást - olvasható a közleményben.

Elmarad a Bach Mindenkinek Fesztivál, 2021-ben rendezik meg újra.

A Szépművészeti Múzeum arról tájékoztatja közönségét, hogy a múzeum összes meghirdetett rendezvénye (Múzeum+ program, a tárlatvezetések és múzeumpedagógiai foglalkozások) elmarad. A Ludwig Múzeum is zárva tart.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×