eur:
392.53
usd:
365.93
bux:
66780.28
2024. április 25. csütörtök Márk
Gyerekek játszanak a városligeti Nagyjátszótér átadás előtti tesztjén 2019. október 6-án. Több mint 13 ezer négyzetméteres parkrészben csaknem félszáz különleges játékelemmel, köztük egy Szinyei Merse Pál Léghajó című festménye által inspirált, háromszintes mászókával nyílik meg az őszi szünet kezdetén, október 26-án a városligeti Nagyjátszótér.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Szédületes a kínálat az őszi szünetben, választani sem lehet

A Fővárosi Állat és Növénykertben kedvezmények, a Városligetben az ország legnagyobb játszótere, a mozikban pedig az Addams Family rajzfilm változata várja a gyerekeket. Az őszi szünet kulturális kínálatai és családi programjai csokorba szedve.

November 3-ig változatos Halloween-programokkal és állatbemutatókkal várja a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykert, amelyet az iskolai szünetben a 14 éven aluli gyermekek kedvezményesen, 200 forintos jeggyel látogathatnak – mondta az InfoRádiónak Hanga Zoltán szóvivő.

"Rengeteg programmal is készülünk: látványetetésekkel, állattréningekkel, a cápasuli lakóival való ismerkedéssel és sok más érdekességgel, amit meg lehet tekinteni. Sőt, október 31-én, Mindenszentek előestéjén

a Holnemvolt Várban este 6 órától éjjel 11 óráig Holnemvolt Halloweent is tartunk.

Ide jelmezben, arcfestéssel, vagy maguk faragta töklámpással érkező gyermekek díjmentesen léphetnek be. Egyébként lesz tűzzsonglőr bemutató, családi tökfaragás, boszorkányos arcfestés, bátorságpróba, rémmesék, mécsesek ösvénye, kreatív kézműves programok és még tevegelés és lovacskázás is – sorolta. – Mindenkit várunk szeretettel."

A Rutkai Bori Banda szombaton délelőtt és délután is Boszi Bulit tart a Trip hajón. A zoknipörkölt receptjét is megismerhetik a gyerekek, de

a sárkányjárgány sárkánya is megjelenik, a bozótkócos csillagerdő felett űrheringek cikáznak majd,

tehát minden furcsa és rémisztő szereplője megelevenedik a Rutkai Bori daloknak a vetítésekkel egybekötött koncerten.

A Jurányi Házban a 3 és 8 éves kor közötti gyerekeket várják a Hab a tortán! matinén, ahol hónapról hónapra színész házaspárok meséket mutatnak be a gyerekeknek. Vasárnap Jordán Adél, Keresztes Tamás és fiúk Keresztes Andor, Kertész Erzsi: NEM mese című könyvét elevenítik meg.

A MOM Kulturális Központban szintén vasárnap délelőtt Gryllus Vilmos Biciklizés reggeltől estig című dupla koncertjével várja a gyermekeket.

Az őszi szünet kezdetén, szombaton nyílik meg a Városligetben a 13 ezer négyzetméteres Nagyjátszótér, amelynek fő attrakciója a Szinyei Merse Pál Léghajó című festménye által inspirált, háromszintes mászóka. A további játékokat is bemutatta az InfoRádióban Gyorgyevics Benedeket, a Városliget Zrt. vezérigazgatója.

"Számtalan attrakcióval készülünk, egy komoly, látványos rész természetesen a léghajó-mászóka, amelynek a környékén található a kifejezetten legnagyobb gyerekeknek készült háromdimenziós kötélpályák, csúszdák, amik közül az egyik például sebességmérővel van felszerelve. De gondolunk a kisebb gyerekekre is, hiszen a túloldalán a játszótérnek, ami

13 ezer négyzetméterével már körbejárni is már idő,

ott kifejezetten izgalmas gyerekjátékokkal készültünk. Például dinófosszíliákat lehet a homokból kiásni, de animátorokkal és játszótéri üzemeltetőkkel is készülünk, úgyhogy tényleg egy különleges akció várja a nagyérdeműt október 26-a után" – fogalmazott.

A szomszédos Fővárosi Nagycirkuszban pedig már látható az őszi–téli időszak nagyprodukciója, a Hófödte álom - Ősi cirkuszi mese című előadás, amelyet a Jakutföld Gyémánt Cirkusz ad elő Budapesten.

"Ez egy gyönyörű téli mese a földgolyónk északi féltekéről – fogalmazott a cirkusz dramaturgja. – A jakutföldi cirkuszművészek északi népeknek a mese, monda és legendárium világából emelnek át motívumokat.

Olyan dologról szól a mi darabunk is – cirkuszi eszköztárral kiegészítve –, amiről az igazán jó mesék.

A jónak és a gonosznak a küzdelméről, az előbbi győzelméről. Egy fiúról és egy lányról és az ő szerelmükről. Hatalmas jégviharokról, különös állatokról, még különösebb lényekről, és természetesen, miután ez egy cirkuszi darab, artistákról és cirkuszi zsánerszámokról" – tette hozzá Pál Dániel Levente.

A mozikban több animációs filmet is műsorra tűznek az őszi szünetben. A kínai–amerikai rajzfilm a Jetikölyök, már 6 éves kortól ajánlható, egy pekingi kislányról szól, aki a felhőkarcolójuk tetején talál egy jetit, akit sok küzdelem, varázslat és kaland árán visszajuttat szülőföldjére, a nagy hegyekbe. A nagyobbaknak szól a jövő héten a mozikba kerülő Addams Family – A galád család című animáció, ami leginkább a mosolytalan lány, Wednesday kalandjait mutatja be egy amerikai kertvárosi iskolában.

Érdemes a színházi kínálatban is szemezgetni, például a 70 éves Budapest Bábszínházban 8 éves kortól ajánlják a csodaszép Weöres Sándor mesét, a Holdbeli Csónakost, a november 2-ai előadásra még lehet jegyet venni.

A Csodák Palotájában pedig a hétvégén

rendhagyó tökös kísérleteket rendeznek,

a nagyobbakat pedig október 30-án Horváth Dezső professzor előadásán várják, ahol a világ keletkezése, az ősrobbanás és a teremtés lesz a téma.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×