INFORÁDIÓ
2022. január 19. szerda
Márió, Sára

jakutföld

cirkusz

tél

Rejtélyes, távoli idegenek hoznak telet a Fővárosi Nagycirkuszba

Rejtélyes, távoli idegenek hoznak telet a Fővárosi Nagycirkuszba

InfoRádió

Október 12-től az év végig látható a Fővárosi Nagycirkusz téli műsora, a "Hófödte álom - Ősi cirkuszi mese". A Jakutföld Gyémánt Cirkusz előadásáról Pál Dániel Levente dramaturg mesélt az InfoRádióban.

A Fővárosi Nagycirkusz vendégeként a Jakutföld Gyémánt Cirkusz Hófödte álom - Ősi cirkuszi mese című műsora az év végéig száz alkalommal látható.

"Ez egy gyönyörű téli mese a Föld északi tájairól. Jakut és orosz cirkuszművészek jönnek, a jakut mese- és mondavilágból emelnek át motívumokat, erről szól a mi darabunk is cirkuszi eszközökkel" - árulta el az InfoRádiónak Pál Dániel Levente, a Fővárosi Nagycirkusz dramaturgja.

A mese a jó és a gonosz küzdelméről szól, a jó győzelméről, egy legényről és egy leányról, az ő szerelmükről, hatalmas jégviharokról, különleges állatokról, még különösebb lényekről, és természetesen mivel ez egy cirkuszi műsor, artistákról és cirkuszi zsánerszámokról.

Hogy mennyiben más a jakut cirkusz, mint az európai?

"Ők nagyon komolyan veszik a saját néphagyományaikat. Ezeket szeretnék megmutatni a világnak, akár a kosztümjeikben, akár a zenei kincsükben, akár csak egy-egy dalban, szöveges részben, dramaturgiai elemben, ami mesei eredetű. Ezekre építik fel a cirkuszukat, ezekből válik aztán egy egységes darab. Annyiban mások, mint a világ más cirkuszai, hogy másoknál nem láthatók igazi jakut elemek, hiszen nem az övék" - ecsetelte Pál Dániel Levente.

A produkció különlegességéről szólva elmondta még, a társulat együtt öt évet töltött Kínában, ott tanulva a cirkuszművészetet, fejlesztették, professzionalizálták a tudásukat, majd Jakutföld Gyémánt Cirkusz néven vált az összetartó, egységes csapat világhírűvé.

Pál Dániel Levente azt például nem árulta el, a jég és a hó hogyan jelenik meg a cirkuszban, ez legyen a látogatók számára meglepetés! Csak egy kis szpojler: remek technikusokkal, lézeres fény- és hanghatásokkal dolgoznak.

A célközönség: két és fél évestől 100 éves korig mindenki.

Kapcsolódó hang

Cirkusz - Jakutok műsora - Pál Dániel Levente
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018