eur:
393.57
usd:
368.17
bux:
66151.64
2024. április 24. szerda György
Az Operaház művészei Bach Kávékantátáját adják elő a Bach Mindenkinek Fesztiválon a Kisföldalatti Hősök terei megállójában 2018. március 24-én.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Különleges koncertek a Bach Mindenkinek Fesztiválon

Ismét Bach muzsikája szól köztereken, aluljárókban, templomokban és persze koncerttermekben országszerte a Bach Mindenkinek Fesztiválon. Tíz nap alatt 250 helyszínen háromezer fellépő várja az érdeklődőket az ingyenes programokra.

2015-ban indult el a Bach Mincenkinek Fesztivál, azzal a céllal, hogy a klasszikus zenét mindenkihez eljutassa. Mára egy nagy fesztivállá nőtte ki magát, az idei eseménysorozaton 71 település 250 helyszínén több mint háromezer fellépővel várják a közönséget – mondta Kovács Zalán László, a fesztivál igazgatója.

A programok ingyenesek, de egyes koncertekre regisztrálni kell. A fesztivál célja a Bethesda Gyermekkórház számára adományt gyűjteni, amellyel egy lélegeztetőgép vásárlását segítik.

Idén is neves művészek szólaltatnak meg érdekes hangszerek a köztereken, aluljárókban, templomokban és koncerttermekben.

Az igazgató kiemelte, hogy március 18-án a budapesti Rendőrségi Igazgatási Központban a Magyar Állami Operaház együttese ad koncertet Oberfrank Péter vezényletével, Szirtes Edina Mókus hegedűművész és Kovács Zalán László tubaművész közreműködésével.

A Gödöllői Királyi Kastélyban március 23-án a Magyar Honvédség Tata Helyőrségi Zenekara lép fel Balázs Attila őrnagy és Medveczky Ádám dirigálásával, közreműködik Bábel Klára hárfaművész, Harcsa Veronika énekművész és Demeniv Mihály harmonikaművész.

Március 23-án a Kálvin téri református templom előtt tartanak közös koráléneklés. Arany János mellett Hoppál Péter miniszteri biztos is vezényel majd.

A részletes programot itt lehet megtalálni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×