INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 18. péntek
Diána

törőcsik mari

múzeum

szülőház

Budapest, 2016. április 6. Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban a február 25-én elhunyt Psota Irén, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja szerepeit idézték meg. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Törőcsik Mari megszólalt: közölte, mit gondol a Törőcsik Mari Ház tervéről

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

Állami múzeummá alakítják Törőcsik Mari szülőházát a Heves megyei Pélyen. A művésznő nyilatkozott, mit gondol a Törőcsik Mari Házról.

Törőcsik Mari 15 éves koráig lakott Pélyen.

A legszebb emlékei oda kötik, ott volt kisgyerek, mesés volt számára az első 15 éve - nyilatkozta a művésznő a Blikknek.

A kétszeres Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színésznőnek viszont jobban tetszene, ha csak akkor alakítanák át a régi házat, amikor ő már nem él.

Mint mondta: nagyon örülök az emlékháznak, de jobb volna, ha csak akkor nyitna meg, amikor én már nem vagyok. Megtisztelőnek tartja az ötletet, de szerinte ilyet akkor szoktak nyitni, ha már nem él az, akinek az emlékét meg kell idézni. De ha megnyílik, akkor lehet, hogy meglátogatom - nyilakozta a lapnak.

A tervek szerint a jelenleg művelődési házként használt épületet hamarosan felújítanák, bővítenék, majd könyvtárat, valamint diák- és turistaszállást alakítanak ki benne.

A Nemzet Színésze hosszú ideje betegeskedik, több mint egy évig ápolták a szombathelyi kórházban, de úgy érzi, mostanra felépült.

A karácsonyról elmondta: nagyon szép volt az ünnep, a lánya és a családja napokig a művésznő velemi házában voltak, nagyon jól érezték magunkat.

Nyitókép: Zih Zsolt
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018