eur:
393.83
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay.com

Veszprémi EKF: nem lesznek túlzó építkezések

Hosszú távú fejlesztési céljait gyűjtötte az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programjába Veszprém, hogy csakis fenntartható beruházásokba fogjon. Porga Gyula polgármester szerint a legfőbb érdemük, hogy egy egész térséget lefednek.

Ha egy szóval kellene összefoglalni Veszprém pályázatát az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címre, a város polgármestere, Porga Gyula a következőt mondaná: együttműködés.

"Meglévő rossz tradíciókat, szokásokat szeretnénk meghaladni. A települések, a civil és az önkormánzati, valamint a vállalkozói szféra közötti falakat szeretnénk lebontani" - hangsúlyozta az InfoRádiónak Porga Gyula.

Hivatalosan Veszprém volt tehát a pályázó, de egy egész térséget bevontak, nagyjából a Bakonyra kell gondolni,

Porga szerint ez volt a pályázat legfontosabb erőssége.

A projekt, mint elmondta, város-, de közösségfejlesztésről is szól, nem akarnak abba a hibába esni, mint korábban sokan, hogy túlzottan az infrastruktúra fejlesztése irányába mennek gazdaként. Ez összesen egyharmad részét teszi ki a költségvetésnek.

"Az infrastruktúra kielégítő, ami nyilván nem azt jelenti, hogy a meglépő intézményrendszert ne kellene felújítani, illetve vannak bizonyos területek, ahol bővíteni is érdemes, de nem ez a fő üzenete a mi pályázatunknak" - húzta alá. A könyvtár, a múzeum, a zeneiskola és más intézmények felújítása egyébként is tervben volt Veszprémben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×