eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője a Zenélő Budapest című ingyenes szabadtéri rendezvénysorozatról tartott sajtótájékoztatón a Magyar Nemzeti Galéria előtt 2018. május 24-én. A sorozat keretében mintegy hatszáz minikoncertet ad a főváros tizenegy pontján csaknem száz művész május 25. és augusztus 12. között.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Felújíthatják a Városmajori Szabadtéri Színpadot

Hamarosan ötletpályázatot írnak ki a Városmajori Szabadtéri Színpad átalakítására – jelentette be az InfoRádió Aréna című műsorában Bán Teodóra. A Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: a kerület is eltökélt a mára kissé retró miliőjű, csaknem ezerfős színház felújításában.

Megújulhat a Városmajori Szabadtéri Színpad – ezt reméli a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Bán Teodóra elmondta: Pokorni Zoltánnal, a 12. kerület polgármesterével gondolkodnak a színház megújításán, ám ehhez a főváros támogatására is szükség lenne. „Néhány hónapja foglalkozik a kerület polgármestere is azzal a lehetőséggel, hogy

fel kell újítani a színházat, korszerűbb körülményeket kialakítani, mind az éttermet érintően, mind a parkolási lehetőséget tekintve”

– fogalmazott.

A nyári színház művészeti vezetője bejelentette: első lépésként rövidesen kiírják a Városmajori Szabadtéri Színpad átalakításáról szóló ötletpályázatot. Az építészeket, tervezőket megszólító felhívás arra kíváncsi, hogy látják a színház újragondolását, illetve hogyan alakítanának ki korszerű technikát a helyszínen.

A Városmajori Szabadtéri Színpad ezer nézőt fogad be esténként, és a csaknem három hónapos nyári szezonban mintegy 60 előadást tartanak itt.

Nézőrekord várható

Bán Teodóra arról is beszélt, hogy idén várhatóan átlépik a százezres nézőszámot a Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpad előadásai. Az ügyvezető igazgató hangsúlyozta: jól elkülöníthető, sajátos profilú intézményekről van szó; a zenés produkciók miatt a külföldi turistáknak főként a Margitsziget kínál programokat.

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad idén ünnepli fennállásának 80. évfordulóját. Bán Teodóra kiemelte: az elmúlt években kialakult markáns profilban egyaránt helye van operának, klasszikus- és könnyűzenei koncerteknek, színházi előadásoknak.

A cél, hogy a szórakoztatásban is minőséget mutassanak – minél szélesebb közönségnek.

Arra törekszenek, hogy minél több egyedi, saját produkciót hozzanak létre, és a már korábban bemutatott előadásokat is igyekszenek nemzetközi fellépőkkel színesíteni. Bán Teodóra szerint a két nagy játszóhelyükön idén várhatóan átlépik a százezres nézőszámot. Az ügyvezető hozzátette: a három hónap alatt több mint 100 előadást tartanak, a városmajori intézmény 1000, míg a margitszigeti 3000 fő befogadására képes.

A kulturális turizmus jelentős részét adja a főváros idegenforgalmának - hangsúlyozta a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. A céljuk az, hogy a Budapesti Tavaszi Fesztivállal, a Nyári Fesztivállal, az őszi Cafe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal és a téli vásárokkal az év egészében csábító kulturális kínálatot nyújtsanak a külföldi és magyar látogatóknak egyaránt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×