eur:
393.66
usd:
364.85
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: margofeszt.hu

Térey, Dragomán, Esterházy, és még sokan mások a 11. Margó Irodalmi Fesztiválon

Szerdán kezdődik és vasárnapig tart a 11. Margó Irodalmi Fesztivál. Dedikálások, felolvasások, koncertek várják a Petőfi Irodalmi Múzeumban az érdeklődőket. Lesznek szövegséták Esterházyval, Dragomán György a fényes jövőről tart előadást, riportfilmet vetítenek Nádas Péterrel a Világló részletek című könyvéről és lesz slam poetry est is.

Az idei Margó legnagyobb dobása Térey János első prózaregénye a Káli holtak című könyv lesz - mondta az InfoRádiónak Valuska László, a Margó Irodalmi Fesztivál igazgatója.

Az igazgató elmondta azt is, hogy számos kiváló vendégük lesz, többek között Heather Morris is, aki egy nagyon felkavaró és izgalmas történetet írt egy zsidó tetoválóról, de

fellép Dragomán György, és bemutatják Krusovszky Dénes, Bartók Imre, Mán-Várhegyi Réka, és Babiczki Tibor új köteteit is.

A zenei programok között koncertet ad a Jónás Vera Experiment és az Esti Kornél, valamint az érdeklődők a Radnóti Színház Esterházy Péter Az olvasó országa című publicisztikai kötete alapján készített előadását is megtekinthetik Bálint András főszereplésével. Látható lesz a Nyáry Krisztián történetein alapuló Így viszik át című előadás is Döbrösi Laura, Bakonyi Alexa és Mohai Tamás szereplésével - mesélte az igazgató.

Az ötnapos fesztivál hétvégéjén gyerekprogramok is várják a családosokat. Szombaton a Margó irodalom- és olvasásnépszerűsítő gyerekprogramjain fellép Rutkai Bori.

Ezek a műsorok interaktívan és az élményre koncentrálva próbálják bevezetni a gyerekeket az olvasás és a könyvek világába.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×