eur:
394.8
usd:
371.31
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
A magyar színház- és filmművészet kategóriában Prima Primissima díjra jelölt Börcsök Enikő Jászai Mari-díjas színésznő Budapesten, a Vígszínházban 2015. november 4-én.
Nyitókép: Czimbal Gyula

Jótékonysági művészeti aukció szervátültetett gyerekekért

Harmadik alkalommal hirdetett jótékonysági kortárs művészeti aukciót a szervátültetett gyerekek táboroztatásáért a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért. A csaknem 50 felajánlott képet megnézhetik az alapítvány honlapján, vagy a Bajcsy-Zsilinszky úti SCH Galériában, ahol csütörtök este tartják az árverést. Börcsök Enikő színművészt, az alapítvány kuratóriumi tagját kérdeztük.

Kétszeres veseátültetettként - a második vesémet 15 éve kaptam - keresett meg a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért elnöke együttműködést ajánlva.

"Önkéntesnek kértek fel, de most már kurátor is vagyok, és a párommal, Tóth József festővel már hetedik éve táboroztatjuk nyaranta a gyerekeket. Év közben pedig mindent megteszünk, hogy megkönnyítsük azok életét, akik szervre várnak, és akik már megkapták - mondta Börcsök Enikő".

Harmadik éve művészeti aukciót is szerveznek, egyre több festő ajánlja fel alkotását. A nyári tábor költségeinek egy részét ebből fizetik, a többit különféle támogatásokból. Ha az aukció jól sikerül, akkor sokkal több gyereket tudnak elvinni.

A balatonszemesi egyhetes táborban szív-, vese- és májátültetett, vagy ilyen szervre váró gyerekek vehetnek részt. Évente 95-100 gyereket tudnak fogadni. Ők "évek óta ismerik egymást, jó barátságban vannak, és egymást támogatják, hogy legyen bennük türelem és kitartás, hogy kibírják ezt a rettenetes megpróbáltatást.

A gyerekek ereje nekem is nagy erőt és biztatást ad"

- mondta Börcsök Enikő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×