INFORÁDIÓ 
2019. december 8. vasárnap
Mária

transzplantáció

jótékonyság

aukció

börcsök enikő

tábor

A magyar színház- és filmművészet kategóriában Prima Primissima díjra jelölt Börcsök Enikő Jászai Mari-díjas színésznő Budapesten, a Vígszínházban 2015. november 4-én.

Jótékonysági művészeti aukció szervátültetett gyerekekért

InfoRádió

Harmadik alkalommal hirdetett jótékonysági kortárs művészeti aukciót a szervátültetett gyerekek táboroztatásáért a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért. A csaknem 50 felajánlott képet megnézhetik az alapítvány honlapján, vagy a Bajcsy-Zsilinszky úti SCH Galériában, ahol csütörtök este tartják az árverést. Börcsök Enikő színművészt, az alapítvány kuratóriumi tagját kérdeztük.

Kétszeres veseátültetettként - a második vesémet 15 éve kaptam - keresett meg a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért elnöke együttműködést ajánlva.

"Önkéntesnek kértek fel, de most már kurátor is vagyok, és a párommal, Tóth József festővel már hetedik éve táboroztatjuk nyaranta a gyerekeket. Év közben pedig mindent megteszünk, hogy megkönnyítsük azok életét, akik szervre várnak, és akik már megkapták - mondta Börcsök Enikő".

Harmadik éve művészeti aukciót is szerveznek, egyre több festő ajánlja fel alkotását. A nyári tábor költségeinek egy részét ebből fizetik, a többit különféle támogatásokból. Ha az aukció jól sikerül, akkor sokkal több gyereket tudnak elvinni.

A balatonszemesi egyhetes táborban szív-, vese- és májátültetett, vagy ilyen szervre váró gyerekek vehetnek részt. Évente 95-100 gyereket tudnak fogadni. Ők "évek óta ismerik egymást, jó barátságban vannak, és egymást támogatják, hogy legyen bennük türelem és kitartás, hogy kibírják ezt a rettenetes megpróbáltatást.

A gyerekek ereje nekem is nagy erőt és biztatást ad"

- mondta Börcsök Enikő.

Nyitókép: Czimbal Gyula

Kapcsolódó hang

Börcsök Enikő a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért művészeti aukciójáról
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018