eur:
394.44
usd:
370.51
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Ezért adták el a Sziget Fesztivált

A Sziget Kulturális Szervezőiroda ma bejelentette: megállapodás született arról, hogy az egyik globális tőkealap, a Providence Equity Partners megveszi a Szigetet.

A befektető, bár többségi tulajdont szerez, az eddigi tulajdonosok jelentős tőkehányadot és a menedzsment jogokat is megtartják, illetve a jelenlegi csapat látja el továbbra is a portfólióban található fesztiválok, a Sziget Fesztivál, a Balaton Sound, a Telekom VOLT Fesztivál, a Gourmet Fesztivál és a Gyerek Sziget operatív vezetését.

A cég operatív működéséért továbbra is az alapító Gerendai Károly és a Sziget többi tulajdonosa felel majd: Takács Gábor továbbra is a nemzetközi projekteket vezeti, míg Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert a Telekom VOLT Fesztivál és a Balaton Sound igazgatói, valamint a Szigethez kötődő fesztiválok zenei programjait irányítják.

A jelenlegi menedzsment csapatot támogatni fogja James Barton, aki a Creamfields fesztivál alapítója és a LiveNation elektronikus zenei igazgatója volt, valamint Paul Bedford a Cream Group korábbi pénzügyi igazgatója.

A Sziget Kft. a közép-európai régióvezető fesztiválszervező cége. A Sziget egy sor értékes és ismert márkát tartalmazó fesztivál-portfoliót tulajdonol és üzemeltet Magyarországon. A portfolió legismertebb fesztiválja a Sziget, amelyik 1993-as indulása óta a világ egyik legnagyobb fesztiváljává nőtte ki magát, és egy szignifikáns nemzetközi látogatói kört vonz, akik a különleges helyszín, a fantasztikus hangulat és a sokszínű programkínálat miatt érkeznek Budapestre, ami által a Sziget Budapest és Magyarország legfontosabb turisztikai vonzerővel bíró rendezvényévé vált. A Sziget által működtetett további fesztiválok: a Telekom VOLT Fesztivál, a Balaton Sound, a Gourmet Fesztivál és a Gyerek Sziget.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×