eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Antal Nimród rendezéséért rajong a CNN kritikusa

Nagy magabiztossággal rendezte meg a tehetséges Antal Nimród magyar-amerikai rendező a Ragadozók című filmet, amely egy hagyományos B-kategóriás akciófilm, egyfajta anti-Avatar - írta a pénteken debütált filmről a CNN.

Kössék be a biztonsági öveket! - szólította fel a mozirajongókat a hírtelevízió, megjegyezve, hogy azok, akik imádták az eredeti, 1987-es Ragadozó című filmet Arnold Schwarzeneggerrel a főszerepben, az új részt is élvezni fogják. A mostani, ötödik Ragadozó-film főszereplője Adrien Brody, aki talán az egyik legvalószínűtlenebb akcióhős, mégis úgy teljesíti szerepét, mintha egész életében Clint Eastwoodot helyettesítette volna.

A moziba járó közönség ízlése az utóbbi két évtizedben talán nem is változott annyira, mint azt hinni lehetne. "Még mindig izgalomba jövünk és elborzadunk azt találgatva, mi garázdálkodhat a sötét erdők mélyén" - írta a CNN kritikusa. Mexikói és japán gengszterek, amerikai, orosz és afrikai katonák, egy elítélt - mind felfegyverzett nehézfiú - rájön, hogy valaki vagy valami olyan játékot űz velük, amelyben ők jelentik a prédát.

A Ragadozók tulajdonképpen a darwinizmus bemutatása működés közben: primitív, mégis hathatós ábrázolása a természetes kiválasztódásnak, annak, hogy a legrátermettebb marad életben. A filmben ez azt jelenti, hogy a fizikailag legvonzóbb sztároknak van a legnagyobb esélyük a túlélésre, a többiek fűbe harapnak. Alex Litvak és Michael Finch forgatókönyvírók mindenesetre megmentették a Ragadozó-sorozatot attól, hogy az olyan zsákutcába jusson, mint az Alien-széria.

A CNN azt írta, hogy a jó szemű Antal Nimród a Kontroll című, leleményesen megrendezett budapesti akciófilmmel hívta fel magára Hollywood figyelmet, és bizonyított olyan filmekben is, mint az Elhagyott szoba és A szállítmány. A Los Angelesben született rendező a 2004-es cannes-i filmfesztiválon a legjobb ifjú tehetség díját nyerte el Kontroll című filmjével, a magyar filmszemlén is kitüntették.

Címlapról ajánljuk
Hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak  - Versenyfutás az idővel

Hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak - Versenyfutás az idővel

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×