eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Fél évszázad slágereivel lép fel Paul Anka a Sportarénában

Több mint öt évtizedes pályafutásának legismertebb dalait adja elő Paul Anka ma este nyolc órától a Papp László Budapest Sportarénában.

Az idén 69 éves Paul Anka pályafutása az 1950-es évek második felében kezdődött, amikor a libanoni származású, de Kanadában született egykori kóristafiú olyan dalokkal vált egy csapásra világhírűvé, mint a Diana vagy a You Are My Destiny.

A fiatal előadó turnéi keretében jó barátságot kötött Buddy Hullyval, akinek Doesn't Matter Any More című slágerét is ő szerezte. Az 1960-as években az egykori tinisztárt fokozatosan háttérbe szorították az Egyesült Államokban is átütő hírnévre szert tevő brit együttesek, mint a Beatles vagy a Rolling Stones.

Paul Anka ebben az időben, Olaszországban építette sikeresen karrierjét, ahol Ennio Morriconéval is dolgozott együtt, és majd egy évtizedig rendszeresen vezette a slágerlistákat. Ezzel párhuzamosan az Egyesült Államokban, Las Vegasban lépett fel, ahol több sztárral is dolgozott együtt, ő írta például Tom Jones She's a Lady című számát és Frank Sinatra My Way című dalának angol szövegét.

Az igazi visszatérésére azonban a 1970-es évek közepéig várnia kellett, mikor is Odia Coatesszal közös duettje, a You're Havingg My Baby hozta meg számára az újabb elismerést.

A fiatalabb korosztály 2005-ben megjelent Rock Swings albuma kapcsán ismerte meg Paul Anka nevét, az énekes ezen a lemezen többek közt a Nirvana, Bon Jovi és az R.E.M slágereit adta elő saját stílusában. Tavaly Michael Jackson utolsó slágeréről, a This Is It-ről derült ki, hogy azt még az 1980-as évek elején Paul Ankával közösen írta a pop királya, és nemrégiben előkerült egy újabb közös felvétel, Love Never Felt So Good címmel, szintén ebből a periódusból, amit várhatóan a közeljövőben ki is adnak.

Paul Anka két év kihagyás után tér vissza Budapestre. Ma esti, majd két órás koncertjét közel 120 fős személyzet készíti elő a Papp László Sportarénában, amelyet három kivetítőn az énekes által összeállított projekciókat követve kísérhet figyelemmel a közönség.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×