eur:
389.62
usd:
364.79
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Új Jimi Hendrix-lemez jelenik meg kiadatlan dalokkal

Kiadatlan stúdiófelvételekből álló album jelenik meg a 40 évvel ezelőtt meghalt legendás énekes-gitárostól.

Valleys of Neptune, vagyis A Neptun völgyei - ez lesz a címe annak az új, március 8-án megjelenő Jimi Hendrix-albumnak, amelyen 12 eddig kiadatlan dal szerepel. A számok többségét a gitárzseni zenekara, a Jimi Hendrix Experience eredeti felállásban vette fel.

A dalok többségét 1969-ben játszották fel a londoni Olympic Studiosban, valamint a New York-i Record Plantben. A lemez legkorábbi dala, a Mr Bad Luck (Mr Rossz Szerencse) 1967-es keltezésű.

A felvételek már évek óta megtalálhatók a világhálón, de most először adják ki őket hivatalos formában is. Mind a 12 dal hangzását digitálisan felújították, így a minőségük vetekszik a legújabb felvételekével.

Az 1970-ben, 27 évesen elhunyt Hendrix testvére, Janie azt nyilatkozta: a lemez rávilágít arra, hogy Jimi újító volt a stúdióban a dalok rögzítésénél, és utolérhetetlen volt a gitárjátékban is.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×