eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Mark Knopfler mindent cáfol a Dire Straitsről

Újra és újra elutasítja a Dire Straits újjáalakításának ötletét annak egykori gitárosa, az azóta sikeres szólókarrierbe kezdett Mark Knopfler. Egykori zenésztársa,John Illsley basszusgitáros szerint csak rajtuk, kettejükön múlna a 15 éve föloszlott, legendás banda feltámasztása. Knopfler azonban nem vágyik újra az akkori világhírre.

Sikertelenül próbálta rábeszélni Mark Knopflert a legendás Dire Straits egykori basszusgitárosa, John Illsley az együttes újraalakítására.

"Mostanában Mark másféle zenét játszik" - nyilatkozta a zenész Knopflerről. Illsley szívesen indulna újra turnéra egykori társaival. Mint mondta, "egy turné még bennünk maradt, és talán még egy lemez is." Mindez azonban az azóta szólóban is sikeres gitároson, Mark Knopfleren múlik.

Az 1977-ben a Knopfler-fivérek által alapított Dire Straits a nyolcvanas évek egyik legnagyobb hatású, leghíresebb előadója volt, és olyan dalokat adott a világnak, mint a Sultans of Swing, a Money for Nothing és a Brothers In Arms. A zenészek a kilencvenes évek elején döntöttek úgy, abbahagyják a közös munkát.

A basszusgitáros szerint sajnos Mark időről időre elutasítja az újjáalakulás ötletét. "Nem tudom, újra akarom-e kezdeni megint ezzel a népséggel" - mondogatja rendszeresen a gitáros. Mivel az első felállásból csak ők ketten maradtak 1993-ra, ezért az egész csak rajtuk múlik.

Azt azonban Illsley is elismeri, hogy Marknak igencsak bejött a szólókarrier, nem biztos, hogy szüksége van egy újjáalakult Dire Straits-re. A Hay irodalmi fesztiválon például úgy nyilatkozott: nem hiányolja azt a világhírt, amit a Dire Straits sikerének köszönhet. "Akkor már minden túlnőtt rajtunk - fűzte hozzá mondandójához. - Akárki mond nekem csak egy pozitívumot is a világhírrel kapcsolatban, az engem igencsak érdekel."

Illsley mostanában fogja piacra dobni új lemezét, a Beautiful You-t. Az albumon az ír vokalista, Greg Pearle is énekel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×