eur:
401.52
usd:
367.26
bux:
74264.68
2024. október 14. hétfő Helén

Szekrénybe zárták a világhírű írót

Salman Rushdie indiai születésű brit író, aki Sátáni versek című művével magára haragította az iszlám világot, annyira feldühítette az őt védő biztonsági embereket, hogy bezárták a lépcső alatti szekrénybe, majd elmentek inni a kocsmába.

Ron Evans hosszú éveket töltött kiemelt személyek őrzésével, most megjelent könyvében pedig eddigi bizarr tapasztalatait osztja meg az olvasókkal.

Evans 3 évig védte az indiai születésű Salman Rushdie írót, aki Sátáni versek című műve megjelenése után halálos fenyegetéseket kapott, az iráni ajatollah pedig fatvát is meghirdette az Angliában élő alkotó ellen. A könyvet Indiában, Pakisztánban, Egyiptomban és Szaúd-Arábiában is betiltottak

A testőr nem túl pozitív képet festett az íróról, akit szűkmarkú, goromba, arrogáns és ápolatlan embernek ír le. Rushdie-t a könyv megjelenése után 1989-ben rögtön "házi őrizet" alá vették őrei délnyugat-londoni házában, ahova senki sem tehette be a lábát, még kisfia sem.

Egyik este azonban az őrök annyira kibuktak az író arrogáns viselkedésén, hogy bezárták őt egy lépcső alatti szekrénybe, és elmentek a közeli kocsmába inni. Amikor felfrissültek, visszatértek a házba, és kiengedték Rushdie-t a lépcső alól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×