eur:
388.99
usd:
363.57
bux:
68271.65
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Amerika és a Szovjetunió: filmet vetít a Moholy-Nagy testvérekről a Nemzeti Galéria

Éppen 113 évvel ezelőtt született Moholy-Nagy László, a magyar avantgárd művészet kiemelkedő alakja. Az alkalomból a művész pályakezdését bemutató kiállítás és filmvetítés várja a látogatókat.

Moholy-Nagy László születésének 113. évfordulója alkalmából a tárlatvezetéssel és fimvetítéssel várják az érdeklődőket csütörtökön a Magyar Nemzeti Galériában. A rendezvény a Galéria "Természet és technika - Az újraértelmezett Moholy-Nagy" című kiállításához kapcsolódik.

Moholy-Nagy László pályakezdésére, munkásságának kezdetére, művészi nyelvének megteremtésére koncentrál a kiállítás - mondta az InfoRádiónak Gergely Mariann kurátor. Az anyag 1923-mal zárul, ekkor, 29 évesen hívták meg a művészt professzornak a Bauhaus-iskolába.

Ehhez a kiállításhoz kapcsolódnak a születésnap programok is a Magyar Nemzeti Galériában, ahol este 6-kor filmvetítést tartanak, amely egy sorozat második része lesz. A Moholy-Nagy László életéről készült trilógia első részét már levetítettük - mondta Gergely Mariann.

Kifejtette: a most vetítendő második rész érdekes témát dolgoz föl. Moholy-Nagynak ugyanis volt egy testvére, akit a történelem viharai messzire sodortak tőle. Õ maga Amerikába került, testvére viszont a Szovjetunióba, ahol a sztálinizmus áldozata lett. A ő gyermekeinek a visszaemlékezése segítségével jelenik meg előttünk a két párhuzamos életút - zárta szavait a kiállítás kurátora.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×