eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Roger Moore-ral jótékonykodik a Nemzeti Fiharmonikus Zenekar

A zenetörténet szinte teljes spektrumát felöleli a Nemzeti Fiharmonikusok új évadának műsora - mondta az InfoRádiónak a zenekar főigazgatója. Kovács Géza közölte: több jótékonysági koncertet is tartanak.

A Nemzeti Fiharmonikus Zenekar új évadának műsora a zenetörténet szinte teljes spektrumát felöleli, a barokktól a kortárs zenéig - közölte a főigazgató.

Kovács Géza hangsúlyozta: a műsorból kiemelkedik az október 29-ei és 30-ai jótékonysági koncert, amely során Sir Roger Moore lesz a narrátor az Állatok farsangja című műben.

A Nemzeti Fiharmonikus tagjai UNICEF-nagykövetek, a koncertet bemutató DVD-t világszerte értékesítik, és a bevétel teljes egészében az ENSZ Gyermekalapjához kerül - tette hozzá.

A főigazgató kiemelte: október 11-én a Kézenfogva Alapítvány javára tartanak koncertet, amelyen Kocsis Zoltán és Érdi Tamás ad elő Mozart-műveket.

Decemberben a Budapest Bábszínházzal is folytatódik az együttműködés, és Csajkovszkij Diótörő című műve lesz látható - mondta el Kovács Géza.

A főigazgató közölte, hogy több alkalommal vidékre is ellátogat a Nemzeti Fiharmonikus Zenekar.

Hanganyag: Sárközi Lóránt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×