eur:
394.72
usd:
363.87
bux:
65508.88
2024. március 19. kedd Bánk, József

A honfoglaló magyarok beszédét is hallhatjuk majd

Múzeum épül a magyar nyelv tiszteletére a nyelvújító Kazinczy Ferenc szülőfalujában, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Széphalomban - közölte Kormos Dénes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnöke. Az intézmény a tervek szerint 2008 végére készül el.

A megyei közgyűlés elnöke az InfoRádióban elmondta: a Magyar Nyelv Múzeuma és a hozzá kapcsolódó emlékpark Széphalomban valósul meg, az Összefogás Tokaj Világörökségéért kezdeményezés keretében.

Az egész beruházás 1,3 milliárd forintból valósul meg, maga a múzeum közel félmilliárd forintba kerül.

Olyan komplexumot szeretnénk, amely megfelel a történetiségnek, ugyanakkor segíti a nyelvművelést.

Ennek megfelelően lesz benne egy állandó és egy folyamatosan változó kiállítási tér, egy könyves ház, valamint olyan kapcsolódó terek, ahol konferenciákat, vetélkedőket rendezhetnek majd - tette hozzá Kormos Dénes.

A tervek szerint egy sétányon azokat mutatják be, akik sokat tettek a magyar nyelv ügyéért.

A múzeumnak olyan része is lesz, ahol folyamatos hangfelvételen lehet majd hallani a honfoglaló és a későbbi korok magyarjainak történetileg rekonstruált beszédét, nyelvhasználatát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kereskedés külföldi részvényekkel- díjmentes, interaktív online előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel- díjmentes, interaktív online előadás

Ahhoz, hogy belevágj a külföldi részvényekkel való kereskedésbe, először is érdemes tisztázni, hogy miért szeretnél ezen a területen tevékenykedni. Lehet, hogy egy adott iparág vagy cég nemzetközi növekedési lehetőségei érdekelnek, vagy egyszerűen csak diverzifikálni szeretnéd befektetéseidet a hazai piacokon túl. Bármelyik is legyen az indító motivációd, fontos lépések várnak rád az induláshoz, melyeket mind megvitatunk soron következő online előadásunkon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×