eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Robert Fico szlovák kormányfő Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján a Karmelita kolostorban 2024. január 16-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.

Robert Fico szlovák miniszterelnök az ellene végrehajtott májusi merényletkísérlet óta első nyilvános fellépésében Orbán Viktor magyar kormányfő közvetítői erőfeszítéseit méltatta az ukrajnai konfliktusban.

A Szent Cirill és Metód szláv apostolok tiszteletére a dévényi várban rendezett pénteki ünnepélyes rendezvényen Robert Fico élesen bírálta "a liberális ideológiát" és nagyra méltatta a magyar kormányfő azon erőfeszítését, hogy közvetíteni próbál az ukrajnai konfliktusban. "Ha egészséges lennék, csatlakoztam volna hozzá" - utalt a szlovák miniszterelnök Orbán Viktor moszkvai útjára.

"Nem lehet elegendő békekezdeményezés" annak érdekében, hogy megakadályozzák az ukrajnai háború elmérgesedését és egy jóval szélesebb katonai konfliktussá terebélyesedését - hangsúlyozta Robert Fico.

Mint mondta, "csodálattal adózik" Orbán Viktornak, amiért Kijevbe és Moszkvába is elutazott, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, illetve Vlagyimir Putyin orosz államfővel is találkozzon.

Fico úgy fogalmazott, hogy a béke ugyan nem minden, de "a béke nélkül minden semmis".

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×