eur:
389.68
usd:
357.79
bux:
0
2024. július 23. kedd Lenke
Izraeli légicsapás füstje gomolyog a Gázai övezet déli részében levő Rafah felett 2024. május 24-én. A Nemzetközi Bíróság (ICJ) a Dél-afrikai Köztársaság által Izraellel szemben népirtás vádjával indított keresete nyomán 2024. május 24-én felszólította Izraelt, hogy azonnal állítsa le katonai offenzíváját Rafah városa ellen és vonuljon ki a területről a palesztin lakosságra leselkedő további kockázatok elkerülése érdekében.
Nyitókép: MTI/EPA/Haiszam Imad

Taktikai szünetet hirdetett az izraeli hadsereg a 8 halottja után

Az izraeli hadsereg vasárnap bejelentette, hogy napi "taktikai szünetet" tart a Gázai övezet déli részén, hogy "növelje a palesztin területre érkező humanitárius segélyek mennyiségét".

A katonai tevékenységben humanitárius okokból helyi taktikai szünetet tartanak minden nap 8 órától 19 óráig (helyi idő szerint) további értesítésig az izraeli Kerem Salom átkelőhelytől a Szalah al-Din útig terjedően, és tovább északra - áll a hadsereg közleményében.

A tájékoztatás szerint a döntést az ENSZ-szel és más szervezetekkel folytatott megbeszéléseket követően a "Gázai övezetbe érkező humanitárius segélyek mennyiségének növelésére" irányuló erőfeszítések részeként hozták meg.

A döntés egy olyan időszakban született, amikor a tűzszünetre vonatkozó remények diplomáciai fronton meghiúsulni látszanak Izrael és a Hamász szélsőséges palesztin szervezet ellentmondásos követelései miatt, amelyek kevés esélyt hagynak arra, hogy a Joe Biden amerikai elnök által május végén bejelentett terv megvalósuljon.

Szombaton az izraeli hadsereg nyolc katona halálát jelentette be a Gázai övezetben,

ahol több mint nyolc hónapja dúl a háború Izrael és a Hamász között.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×