eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Az iráni elnöki hivatal által közreadott képen Ebrahim Raiszi iráni államfő beszél az iráni iszlám forradalom győzelmének 45. évfordulója alkalmából Teheránban 2024. február 11-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Iráni elnöki hivatal

Lezuhant az iráni elnök helikoptere, ellentmondó információk érkeznek a balesetéről

Baleset érte az Ebrahim Raiszi iráni elnököt szállító helikoptert az állami tévé jelentése szerint, de egyelőre semmilyen további részlet nem ismert, sőt ellentmondóak a közlések.

Az iráni állami tévé legfrissebb közlése szerint az elnököt szállító helikoptert érte baleset leszállás közben, míg az első jelentések csak a háromtagú elnöki légikonvoj egyik helikopterének balesetéről szóltak, és arról, hogy keresik a légi járművet, de a kutatást akadályozza a szakadó eső és az erős szél.

Ebrahim Raiszi vasárnap Kelet-Azerbajdzsán tartományba utazott, hogy ott Ilham Aliyev azeri elnökkel együtt felavassa a két ország által az Arasz folyón emelt harmadik duzzasztógátat.

Az incidens az azeri határhoz közeli Varzekán városa mellett történt, és a helikopteren tartózkodott az iráni külügyminiszter is - jelentette a TASZSZ az Irna iráni hírügynökségre hivatkozva.

Frissítés!

Egyelőre nem tudtak kapcsolatba lépni az elnök kíséretével, így a gépen utazók sorsáról sem tudni. Az állami televízió megszakította műsorát és képsorokat mutatott az elnökért országszerte imádkozó hívekről.

Az iráni állami hírügynökségek szerint keresőkutyákkal és drónokkal ellátott negyven mentőcsapatot indítottak a hegyvidéki erdős térségbe.

Ahmad Vahídi belügyminiszter annyit közölt, hogy a mentőalakulatok az időjárási körülmények és terepviszonyok miatt csak nehezen tudnak eljutni a térségbe. Egy helyi tudósító élő bejelentkezése során sűrű köd volt látható a háttérben. Egy másik riporter időközben arról számolt be, hogy besötétedett és elkezdett esni a térségben.

Címlapról ajánljuk

Meddig lehetnek még kint az utcákon a választási plakátok? – a szakértő válaszol

A kampány ideje alatt nemcsak plakátokat, hanem rengeteg tapétát, matricát is kitettek az aktivisták, amelyeknek az eltávolítása nem egyszerű feladat, de ha nem történik meg, bírság is járhat érte – mondta az InfoRádióban a Jegyzők Országos Szövetségének elnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 28. 22:05
×
×
×
×