eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Nyitókép: Pixabay

Hatalmas tervét adta fel az Apple

Közel kétezer alkalmazottat érint az elektromos autós projekt leállítása, sokukat átszervezik máshová.

A Fortune értesülése szerint kedden, egy belső kommunikációs csatornán tették közzé a hírt, ám az információ nem nyilvános, így a források nevük elhallgatását kérték - írja a Portfolio. A döntést Jeff Williams operatív vezérigazgató és Kevin Lynch, az EV-projektért felelős alelnök osztotta meg a kiszivárogtatók szerint.

A két vezető közölte a munkatársakkal, hogy elkezdik a projekt leállítását, és

a Special Projects Group néven ismert csapat számos alkalmazottja átkerül a John Giannandrea vezette mesterségesintelligencia-részleghez.

Az átszervezett emberek a generatív MI-projektekre fognak összpontosítani, ez a terület ugyanis egyre magasabb prioritást élvez a vállalat számára.

Mint írják, az Apple autós csapatának több száz hardvermérnöke és autótervezője is van - elképzelhető, hogy ők is más Apple-csapatoknál jelentkezhetnek majd állásra. A Fortune szerint lesznek elbocsátások, de nem világos, hogy ez hány embert fog érinteni.

A vállalat egyelőre nem válaszolt az újságírói megkeresésekre.

Címlapról ajánljuk
Fáklyával állunk az alagút végén – új albummal készül Leslie Mándoki

"Fáklyával állunk az alagút végén" – új albummal készül Leslie Mándoki

Új albummal jelentkezik május 10-én a 30 éves Mandoki Soulmates. A lemez a digitális csalások és átverések korszakában a “visszatérés az analóghoz” életérzést hivatott bemutatni, az albumot ugyanis teljesen analóg módon vették fel és állították elő. A dalszövegek a kortárs világválságokat célozzák meg. Az InfoRádió a dalszerző-producer-énekest kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×