eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az ukrán elnöki sajtószolgálat felvételén Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ukrán katonák társaságában az északnyugat-ukrajnai Volhíniai területen 2023. április 19-én, az Ukrajna elleni orosz háború alatt.
Nyitókép: Ukrán elnöki sajtószolgálat

Egyszerűsítik a mozgósítást Ukrajnában, a jogosítvány is fontos szerepet kapott

A toborzóközpontok egy helyen hozzájuthatnak majd minden lényeges adathoz.

Az Ukrán Legfelső Tanács jóváhagyta azt a törvényjavaslatot, amely alapján ezentúl a helyi toborzóközpontok hozzáférhetnek a hadköteles férfiak jogosítványára vonatkozó adatokhoz is – írja a Kárpáthír a goloskarpat.info beszámolója alapján.

A jogszabály előírja a hadkötelesek, sorkötelesek és tartalékosok egységes állami nyilvántartásának létrehozását, ami azt jelenti, hogy többek közt

publikussá válik a toborzók számára minden érintett katona családi állapota, jogosítványadata, telefonszáma, e-mail címe, sőt az is, hány nyelven beszélnek.

A törvénytervezet már tavaly szeptemberben napirendre került az ukrán parlamentben, amelyet végül két körben szavazott meg az országgyűlés. A törvényjavaslatot még alá kell írnia Volodimir Zelenszkij elnöknek, majd a médiában való közzététel után léphet hatályba hivatalosan.

Az előterjesztők egyszerűsíteni akarták a mozgósítást, ezért kezdeményezték a módosítást. Számos esetben előfordult a korábbiakban, hogy az ukrán toborzótisztek edzőtermekben is razziát tartottak, erre a törvény elfogadása után már nem lesz szükség, ugyanis minden lényeges adathoz egy helyen hozzájutnak majd.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×