eur:
390.84
usd:
358.67
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Az ukrán elnöki sajtószolgálat felvételén Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ukrán katonák társaságában az északnyugat-ukrajnai Volhíniai területen 2023. április 19-én, az Ukrajna elleni orosz háború alatt.
Nyitókép: Ukrán elnöki sajtószolgálat

Egyszerűsítik a mozgósítást Ukrajnában, a jogosítvány is fontos szerepet kapott

A toborzóközpontok egy helyen hozzájuthatnak majd minden lényeges adathoz.

Az Ukrán Legfelső Tanács jóváhagyta azt a törvényjavaslatot, amely alapján ezentúl a helyi toborzóközpontok hozzáférhetnek a hadköteles férfiak jogosítványára vonatkozó adatokhoz is – írja a Kárpáthír a goloskarpat.info beszámolója alapján.

A jogszabály előírja a hadkötelesek, sorkötelesek és tartalékosok egységes állami nyilvántartásának létrehozását, ami azt jelenti, hogy többek közt

publikussá válik a toborzók számára minden érintett katona családi állapota, jogosítványadata, telefonszáma, e-mail címe, sőt az is, hány nyelven beszélnek.

A törvénytervezet már tavaly szeptemberben napirendre került az ukrán parlamentben, amelyet végül két körben szavazott meg az országgyűlés. A törvényjavaslatot még alá kell írnia Volodimir Zelenszkij elnöknek, majd a médiában való közzététel után léphet hatályba hivatalosan.

Az előterjesztők egyszerűsíteni akarták a mozgósítást, ezért kezdeményezték a módosítást. Számos esetben előfordult a korábbiakban, hogy az ukrán toborzótisztek edzőtermekben is razziát tartottak, erre a törvény elfogadása után már nem lesz szükség, ugyanis minden lényeges adathoz egy helyen hozzájutnak majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×