eur:
392.03
usd:
359.48
bux:
72253.66
2024. július 12. péntek Dalma, Izabella
Kijev, 2023. december 15.Elesett bajtársukat, Andrij Tracsukot siratják ukrán katonák a kijevi Függetlenség terén tartott gyászszertartáson 2023. december 15-én. A 2014-es Majdan-tüntetéseken részt vevő veterán december 9-én esett el az orosz erőkkel vívott harcban a dél-ukrajnai Herszon közelében.
Nyitókép: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Ukrán toborzás: egy férfi „nemet váltott”, hogy ne kelljen a frontra mennie

Mások pedig sokgyermekes anyát vesznek feleségül vagy fogyatékkal élők kísérőjeként távoznak külföldre.

Rengeteg hadköteles férfi menekül el Ukrajnából nyugatra, hogy ne kelljen beállnia a hadseregbe. Az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Regionális Főosztályának osztályvezetője, Ihor Matvijcsuk arról számolt be, hogy Ukrajna nyugati határát naponta mintegy 6 ezer hadköteles korú férfi lépi át – írja a Kárpáti Igaz Szó.

Mindennapossá vált a kiskapuk keresése, egyre többen vetnek be érdekesebbnél érdekesebb trükköket. Az ukrán határőrség ezredesének elmondása szerint az utóbbi időben jelentősen megnőtt azoknak a férfiaknak a száma, akik az ország elhagyása céljából sokgyermekes anyát vesznek feleségül, de gyakori az is, hogy fogyatékkal élők kísérőjeként távoznak külföldre.

A határőrök nemrég lebuktattak egy hadköteles férfit, aki megváltoztatta a nemét az anyakönyvi dokumentumában,

amelyben Anton helyett a Tonya név volt feltüntetve.

A határátkelőn azonban gyorsan kiderült, hogy az érintett nem esett át semmilyen nemváltó műtéten, egyszerűen meghamisította a papírjait.

Az ukrán jogszabály egyébként nem tér ki például a fogyatékos személyt kísérő kilétére, vagyis egy fogyatékkal élővel különböző időpontokban akár több ember is együtt utazhat kísérőként, amennyiben megszerezte az erre feljogosító iratokat, melyeket azonban könnyű meghamisítani.

Címlapról ajánljuk

Extrém hőség - életbevágó tanácsai vannak Győrfi Pálnak, egy tévhitet is eloszlat

Ebben az extrém melegben a mentők jóval több hívást kapnak a szokásosnál - mondta az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Győrfi Pál ismertette, mik a hőség miatti rosszullét jelei, mit tehetünk magunk vagy mások megsegítésére, mikor hívjunk mindenképpen mentőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×