eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Gáza, 2023. október 20.Füst tör a magasba egy izraeli légitámadás után a Gázai övezet dél részén 2023. október 20-án. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, ahol legalább 1400 ember életét vesztette. A Hamász elleni izraeli válaszcsapások több mint 3400 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Szaber

Nagyon készül az izraeli hadsereg: lekapcsoltatták a Google Térképet is

A helyi közösségek biztonsága érdekében deaktiválták a valós idejű forgalmat mutató információkat.

A Google az izraeli hadsereg kérésére felfüggesztette a valós idejű forgalmat mutató információk közlését két navigációs alkalmazásában, a Google Térképben és a Waze-ben – írja a Bloomberg értesülése alapján a hvg.hu.

A cég szóvivőjének tájékoztatása szerint

a fokozódó közel-keleti helyzet és a helyi közösségek biztonsága érdekében hozták meg a döntést.

A navigációs funkciók a Gázai övezetben és Izraelben is elérhetetlenné váltak.

Rendkívül hasznos alkalmazásokról van szó, ugyanis anonimizált adattömeg alapján jeleznek előre információkat arról, hogy merre járnak emberek vagy járművek, sőt a mozgásuk sebességéről is meg lehet tudni pontos adatokat.

Ezek a szolgáltatások folyamatosan frissülnek és főként a dugók elkerülését, valamint a gyorsabb, hatékonyabb közlekedést segítik,

háborús helyzetben pedig a lehetséges csapatmozgásokról kapnak összetett képet az egymással szemben álló felek.

Mivel a navigációs funkciók deaktiválását az izraeli hadsereg kérte a Google-től, a helyi sajtó arra számít, hogy hamarosan elindulhat a szárazföldi invázió, amelyet már többször belengetett az izraeli kormányzat.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×