eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Gáza, 2023. október 20.Füst tör a magasba egy izraeli légitámadás után a Gázai övezet dél részén 2023. október 20-án. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, ahol legalább 1400 ember életét vesztette. A Hamász elleni izraeli válaszcsapások több mint 3400 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Szaber

Nagyon készül az izraeli hadsereg: lekapcsoltatták a Google Térképet is

A helyi közösségek biztonsága érdekében deaktiválták a valós idejű forgalmat mutató információkat.

A Google az izraeli hadsereg kérésére felfüggesztette a valós idejű forgalmat mutató információk közlését két navigációs alkalmazásában, a Google Térképben és a Waze-ben – írja a Bloomberg értesülése alapján a hvg.hu.

A cég szóvivőjének tájékoztatása szerint

a fokozódó közel-keleti helyzet és a helyi közösségek biztonsága érdekében hozták meg a döntést.

A navigációs funkciók a Gázai övezetben és Izraelben is elérhetetlenné váltak.

Rendkívül hasznos alkalmazásokról van szó, ugyanis anonimizált adattömeg alapján jeleznek előre információkat arról, hogy merre járnak emberek vagy járművek, sőt a mozgásuk sebességéről is meg lehet tudni pontos adatokat.

Ezek a szolgáltatások folyamatosan frissülnek és főként a dugók elkerülését, valamint a gyorsabb, hatékonyabb közlekedést segítik,

háborús helyzetben pedig a lehetséges csapatmozgásokról kapnak összetett képet az egymással szemben álló felek.

Mivel a navigációs funkciók deaktiválását az izraeli hadsereg kérte a Google-től, a helyi sajtó arra számít, hogy hamarosan elindulhat a szárazföldi invázió, amelyet már többször belengetett az izraeli kormányzat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Csúnyán lefordultak az amerikai tőzsdék tegnap, a Dow közel egy éve nem zárt ennyire rossz napot, de a két másik vezető index is komoly esést szenvedett el. Rontotta a hangulatot, hogy a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyve és az erős amerikai gazdasági adatok ráerősítettek a hosszabb ideig magasan maradó kamatok narratívára. Az ázsiai tőzsdék ezek után szintén lejjebb kerültek, és Európában is esés látszott ma, az USA tőzsdéi azonban javítani próbálnak a tegnapi esés után. Itthon komoly mínuszba került az OTP és a Mol árfolyama, azonban nem érdemes megijedni, hiszen ezt mindkét papír esetében az osztalékszelvény-vágás okozta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×