eur:
389.68
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet milicistái rakétákkal lövik Izraelt a Gázai övezetből 2023. október 14-én. A Hamász október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, ahol több mint 1300 ember életét vesztette. A Hamász elleni izraeli válaszcsapások több mint 2300 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Szaber

Előbb lelkendezett a rakéták láttán, majd sírt a palesztin férfi

Örömmel számolt be a közösségi médiában egy gázai palesztin arról, hogy újabb rakétákat lőttek ki Izraelre. De nem sokáig lelkendezhetett.

Az X-en jelent meg az a videó, amin egy gázai palesztin férfi mosolyogva mutatja: újabb rakéták száguldanak Izrael felé. A boldogsága azonban rövidenek bizonyult, mert nem sokkal később már egy kórházban siránkozott azon, hogy megsebesült az izraeliek válaszcsapásától.

A palesztin képeket tett fel, amelyeken a légitámadásban megsebesült emberek láthatók. Nyugati megfigyelők már többször felhívták a figyelmet arra, hogy a Hamász szinte kizárólag lakott területekről indítja rakétáit, hogy aztán a válaszcsapásban életüket vesztett, vagy megsebesült emberek miatt Izraelt tudja hibáztatni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×