eur:
380.25
usd:
351.47
bux:
58509.85
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála
Arrow 3 izraeli légvédelmi rakéta. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Hamarosan indulhatnak az izraeli csodafegyverek Németországba

Aláírták csütörtökön Berlinben az Arrow 3 nevű izraeli légvédelmi rendszer németországi telepítéséről szóló szándéknyilatkozatot, a megállapodást mindkét ország védelmi minisztere történelmi jelentőségűnek nevezte.

Boris Pistorius német védelmi miniszter az aláírási ceremónia után tett nyilatkozatában kiemelte, hogy hazája nem várhat egy európai rendszer kifejlesztésére, a légtér védelméről "most kell gondoskodni". Azonban az Arrow 3 nem csak Németországot védi, mert az úgynevezett Európai Égi Pajzs Kezdeményezés (European Skyshield Initiative, ESSI) részeként telepítik.

Hozzátette, hogy a beszerzésről szóló szándéknyilatkozat aláírásának napja "túlzás nélkül történelmi".

Hasonlóan fogalmazott Joav Galant izraeli védelmi miniszter, mint mondta, "két egyszerű aláírással történelmet írtunk".

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: egyszerre lehet egyensúly és növekedés, ez most a cél

Nagy Márton: egyszerre lehet egyensúly és növekedés, ez most a cél

Rengeteg kérdést kell tisztázni, de az év végéig le szeretnénk zárni az adásvétel aláírását. A következő hetekben felszáll a füst – mondta az Budapest Airport küszöbön álló megvásárlásáról Nagy Márton az InfoRádió Aréna című műsorában. A gazdaságfejlesztési miniszter beszélt az inflációs várakozásokról, a fogyasztás fellendüléséről, a növekedési kilátásokról és az uniós pénzek nélküli működésről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.05. kedd, 18:00
Kunhalmi Ágnes
a Magyar Szocialista Párt társelnöke
Januárban jön a pedagógusok béremelése, változhat a teljesítményértékelés

Januárban jön a pedagógusok béremelése, változhat a teljesítményértékelés

Januárban a minimálbéremeléshez képesti 10 százalékos emelésre számíthatnak a tanárok, felülvizsgálhatják a státusztörvény teljesítményértékelési rendszerét. A PISA-teszteken rossz eredményre számítanak a magyar diákoktól, melyet a koronavírus-járvány miatti nehézségeknek tulajdonítanak – többek között ezekről a témákról beszélt Pintér Sándor belügyminiszter a parlamenti meghallgatásán a Telex szerint.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×