eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 14. vasárnap Tibor
Szöul, 2018. április 26.A Koreai-félszigetet egy kézfogás által jelképező transzparens előtt megy egy férfi Szöulban 2018. április 26-án, egy nappal Mun Dzse In dél-koreai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető csúcstalálkozója előtt. A két politikus az országaikat elválasztó betonakadályoknál találkozik, majd a dél-koreai díszőrség kíséri őket a tárgyalások helyszíneként szolgáló Panmindzson határfaluba a fogadási ceremóniára. Kim Dzsong Un személyében 65 éve először lép észak-koreai vezető dél-koreai területre. (MTI/AP/Ri Dzsn Man)
Nyitókép: Ri Dzsin Man

Észak-Koreának nem kellett a szökött amerikai katona, most már otthon "őrzik"

Észak-Korea kiutasítja azt az amerikai közlegényt, aki júliusban illegálisan lépett be a kommunista országba - jelentette az észak-koreai KCNA hírügynökség.

Az Egyesült Államok hatóságai őrizetébe került a két hónapja Észak-Koreába dezertáló, majd onnan kiutasított Travis King amerikai közlegény - közölték szerdán amerikai tisztségviselők.

A nevük elhallgatását kérő illetékesek szerint a férfit Kínában adták át az amerikai hatóságoknak.

Az észak-koreai KCNA hírügynökség szerdán jelentette be, hogy Kinget, aki júliusban illegálisan lépett be a kommunista országba, kiutasítják.

A 23 éves amerikai katona július 18-án lépte át az Észak- és Dél-Koreát elválasztó demilitarizált övezet (DMZ) határát. A KCNA közlése szerint a hatóságok befejezték a kihallgatását, amelynek során King elismerte, hogy illegálisan hatolt be Észak-Koreába, és ezt azzal indokolta, hogy "csalódott az amerikai erőkben az ott tapasztalható embertelen bánásmód és faji megkülönböztetés miatt".

Kingnek, aki megtagadta a pénzbírság megfizetését egy rendőrautó megrongálásáért Szöulban, egy dél-koreai fogdában eltöltött büntetés után vissza kellett volna térnie az Egyesült Államokba, hogy további fegyelmi intézkedésekkel nézzen szembe. Ahelyett azonban, hogy felszállt volna az Egyesült Államokba tartó repülőgépre, egy határ menti faluba látogató turistacsoporthoz csatlakozott, és a csoporttól elszakadva átszökött Észak-Koreába.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Szombat késő este Irán megindította támadását Izrael ellen: több hullámban száznál is több drónt indított útnak Irak légterén keresztül, valamint rakétákat is kilőttek. Izrael követi a drónok és rakéták útját, valamint légtérzárat rendelt el vasárnap hajnaltól. Vasárnap hajnalban megérkeztek az első hírek arról, hogy az amerikai haderő több drónt is megsemmisített Szíria és Jordánia felett. Irán közben vasárnap hajnalban azt is bejelentette, hogy a drón- és rakétacsapás lezártnak tekinthető, válaszlépésnek nevezték ezt a szombat éjszakai akciót Izrael Damaszkuszban végrehajtott  Cikkünket folyamatosan frissítjük a beérkező információkkal.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×