eur:
379.04
usd:
348.72
bux:
58010.99
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála
Jevgenyij Prigozsin sírja a Szentpéterváron. Forrás: X / World News Guru
Nyitókép: Forrás: X / World News Guru

Megszólalt a Kreml Prigozsin halálának körülményeiről

Nem indul nemzetközi vizsgálat a Jevgenyij Prigozsin, a Wagner orosz zsoldoshadsereg alapítójának halálát okozó repülőgép-baleset körülményeinek felderítésére - közölte Dmitrij Peszkov, az orosz elnöki hivatal, a Kreml szóvivője.

Leszögezte, hogy kizárólag belső, azaz orosz vizsgálat lesz. "Ez kizárólag a mi orosz vizsgálatunk, így ebben az esetben nem lehet szó semmilyen nemzetközi vonatkozásról" - fogalmazott Peszkov.

Arra a médiaértesülésre reagált, amely szerint

az Embraer típusú gépeket gyártó Brazília nem vesz részt a vizsgálatban.

Prigozsin az orosz hatóságok közlése szerint egy hete vesztette életét, amikor a Tveri területen lezuhant egy Embraer Legacy 600-as típusú magángéppel. A Roszaviacija orosz légügyi hatóság szerint tízen voltak a fedélzeten, köztük a Wagner alapítója és a csoport műveleti parancsnoka, Dmitrij Utkin.

Prigozsin két hónappal azután halt meg, hogy júniusban kudarcba fulladt lázadást indított az orosz katonai felsővezetés ellen. A Wagner zsoldosai átvették az irányítást Rosztov városa felett, majd Moszkva felé nyomultak előre, anélkül, hogy ellenállásba ütköztek volna, de mintegy kétszáz kilométerre a fővárostól végül visszafordultak.

A Kreml visszautasította azokat a feltételezéseket, amelyek szerint Vlagyimir Putyin elnök rendelte volna el a zsoldosvezér meggyilkolását, és "spekulációnak" minősítette az erre vonatkozó célzásokat.

Címlapról ajánljuk

Nem kell nyelvtudás, diploma vagy jogosítvány – megkönnyítik a németországi munkavállalást

A német kormány a bevándorlási szabályok szakaszos módosításával próbál megoldást találni a rendkívüli munkaerőhiányra. A Migrációkutató Intézet junior kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy az EU-tagállamok között nagy a verseny a harmadik országból érkező képzett munkavállalókért, a németek pedig jelentős kedvezményekkel akarnak kitűnni a többiek közül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×