eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Olaf Scholz német kancellár az Európai Unió kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójának nyitó ülésére érkezik 2023. március 23-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

A német kancellár támogatja a képzett külföldi munkaerő bevándorlását

Olaf Scholz német kancellár egy vasárnapi rendezvényen azt mondta: támogatja a képzett munkaerő bevándorlását az országba.

A francia határhoz közeli Rheinstettenben tartott eseményen Scholz megjegyezte: 15-20 évvel korábban számos német tartományban magas volt a munkanélküliség, de mára ez megváltozott. Az aktív korosztályból sokan fognak visszavonulni a következő években, ezért ügyelni kell arra, hogy ne alakuljon ki munkaerőhiány - tette hozzá.

A német vezető kiemelte: a kormány ennek megakadályozásán dolgozik az oktatás és a szakképzés megerősítésével és a gyermekgondozási szolgáltatások javításával, ugyanakkor ez önmagában nem lesz elegendő, és szükség lesz a szakképzett külföldi munkaerőre.

A német gazdasági élet nem azt kérdezi, hogy honnan jönnek az emberek, hanem azt, hogy mit tudnak nyújtani és mit tudnak elérni - szögezte le.

"Országunknak pontosan erre a hozzáállásra van szüksége" - mondta Scholz.

Aláhúzta: a berlini kormány éppen most dolgozza ki talán a világ legmodernebb munkavállalói bevándorlási törvényét, amely a nagyobb és a közepes cégeknek is hasznára lesz.

"Minden okunk megvan arra, hogy beleszeressünk a jövőbe" - hangsúlyozta a kancellár, hozzáfűzve, hogy szerinte a kétkedők és a migrációt ellenzők tévednek.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×