eur:
392.55
usd:
373.54
bux:
55945.15
2023. szeptember 27. szerda Adalbert
Nyitókép: Pexels

A telefonja miatt leeresztette egy duzzasztó vizét, most megkapta a büntetését

A hivatalnok szelfizett, közben beejtette a készüléket a vízbe, majd nagy hazugság árán próbálta meg visszaszerezni azt.

A férfi, Rajesh Vishwas élelmiszer-ellenőr azt állította, érzékeny kormányadatokkal van teli a készüléke, ezért kell megszerezni azt. Azzal vádolják, hogy visszaélt pozíciójával akkor, amikor utasítására hivatalos engedély nélkül kezdték el leengedni a tározó vizét - írja a BBC.

Büntetése 53 ezer rúpia, azaz nagyjából 222 ezer forint a tettért.

A Kherkatta-tározóba ejtett készülék értéke nagyjából a büntetés kétszerese volt. Amikor búvárokkal nem sikerült felhozatnia azt, bérelt egy szivattyút, amely napokon át pumpálta a gáton túlra duzzasztó vizét. A telefon végül meglett, de addigra már annyira beázott, hogy menthetetlenné vált.

A férfi azt állította, hogy szóbeli engedélye van a víz leengedésére, ami ráadásul kedvez a helyi gazdáknak, mert így több vízhez hozzájuthatnak. Ennek ellenére tettei következményeképp felfüggesztették állásából és később pénzbüntetést is kiróttak rá.

Mint kiderült, összesen 4,1 millió liter vizet engedett ki a tározóból illegálisan.

Az esetnek nagy visszhangja van az országban: sokan emelték fel hangjukat amiatt, hogy a feleslegesen leeresztett vizet ennél jobb célra is fel lehetett volna használni a forró nyári hónapokban gyakran vízhiánnyal küszködő Indiában.

Címlapról ajánljuk
Szlávik János: már nem is a koronavírus a legnagyobb probléma, hanem a hosszú Covid
Aréna - nagyinterjú

Szlávik János: már nem is a koronavírus a legnagyobb probléma, hanem a hosszú Covid

Vírusok, baktériumok, paraziták: a Covid aktuális helyzetéről, az Erisről, az őszi kilátásokról beszélt a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője az InfoRádióban. Azt is elmondta, kiknek javasolja újabb védőoltás felvételét, s hogy várhatók-e újabb járványok. Bónusz: miért ne fürödjünk trópusi folyókban?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.27. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Kések, nyilak, fegyverek, meztelenség  - Marina Abramović 50 éves munkásságát bemutató retrospektív kiállítás nyílt Londonban

Kések, nyilak, fegyverek, meztelenség  - Marina Abramović 50 éves munkásságát bemutató retrospektív kiállítás nyílt Londonban

Szeptember 23-tól látogatható a londoni Királyi Művészeti Akadémia által szervezett életmű kiállítás, amely a nagyhatású szerb performanszművész, Marina Abramović munkássága előtt tiszteleg. Abramović az 1970-es évek eleje óta feszegeti a test és az elme érzékelt határait, a művész és a közönség bonyolult kapcsolatának feltárására törekszik. Előadásai gyakran mind saját maga, mind résztvevői számára erős érzelmi, intellektuális, illetve fizikai kihívást jelentenek. A munkáit inspiráló koncepciók kulcsfontosságúak, csakúgy, mint saját testének használata ötletei közvetítésére. Öt évtizede folyamatosan lenyűgözi, illetve meghökkenti közönségét a fizikai és mentális egészségének határait feszegető, erősen kritikus előadásaival. Mostani kiállítása által pedig az első olyan női alkotóvá válhatott, aki önálló tárlat keretein belül prezentálhatja művészetét a Royal Academy fő kiállítótereiben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×