eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: MOL

Többeket megöltek a Mol pakisztáni olajkútján

Iszlamista fegyveresek kedden megrohamoztak egy földgáz- és olajkitermelő üzemet Pakisztán északnyugati részén. Négy rendőr és két biztonsági őr meghalt – közölte a rendőrség.

Mintegy 50 fegyveres intézett támadást a Mol Pakistan Oil and Gas Company egyik üzeme ellen Hangu kerületben, az afgán határ közelében - idézte Irfan Khan rendőrtisztet a Reuters. A szélsőségesek két olajkutat - az M-8 és M-10 jelzésűt - lőtték nehézfegyverekkel, a többi között gránátvetőkkel.

Hán szerint a biztonságiak visszaverték a fegyvereseket az M-8-as kútnál, míg áldozatok az M-10-esnél voltak. Hozzátette, hogy a támadók károkat okoztak egy naperőműben is az egyik gázerőműnél, mielőtt visszavonultak volna az Afganisztánnal határos Észak-Vazirisztán tartomány felé.

A tűzharc közel két órán át tartott.

Eddig egyetlen csoport sem vállalta a felelősséget. A Mol egyelőre nem válaszolt a sajtómegkeresésekre, későbbre ígérnek tájékoztatást.

A HVG értesülése szerint először az az információ terjedt el, hogy Mol-alkalmazottak is voltak az áldozatok között, ám ezt belsős, a Moltól származó információk cáfolták. Ugyancsak belsős hírek alapján azt írta a lap, hogy a Mol infrastruktúráját nem érte találat és az üzemben nem esett kár.

Különböző fegyveres csoportok tevékenykednek Pakisztán ezen hegyvidéki határtérségében, ideértve a pakisztáni Tehrík-i-Talibán Pakisztán (TTP) nevű szélsőséges iszlamista szervezetet is, támadásokat mérve a kormányerőkre, és károkat okozva az infrastruktúrában.

A Mol 1999 óta van jelen Pakisztánban, utoljára 2011-ben támadták meg a helyi infrastruktúráját. Az a támadás is hat áldozatot követelt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×