INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 18. szerda
Diána

iszlamista

2019.09.11. 19:37

Újabb merényletekre szólított fel az al-Kaida

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat vezetője újabb merényletekre szólította fel az iszlamistákat amerikai, európai, izraeli és orosz célpontok ellen az Egyesült Államok elleni, 2001. szeptember 11-i terrortámadások 18. évfordulóján - közölte a terrorista kommunikációt weblapokon nyomon követő amerikai SITE hírszerzési csoport (SITE Intelligence Group).
2019.01.28. 16:47

Szlovák iszlamista pere Prágában

A 25 esztendős, radikalizálódott férfi négy éve áttért a muzulmán hitre, felvette az Abdul Rahman nevet. Most terrorcselekmény előkészítésének vádjával áll bíróság elé.
2017.10.30. 20:20

Megrázó részletek a véres leszámolásról

A helyi titkosszolgálat igazolványait, sőt egyenruháját használták azok a támadók, akik a hétvégén vérengzést hajtottak végre Szomália fővárosában. A dzsihadista kötődésű Al-Shabaab szervezet tagjai közel kéttucat embert lőttek agyon egy szállodában és sokakat megsebesítettek.
2017.04.12. 10:54

Rejtélyes levelet találtak a dortmundi robbantáskor

Iszlamista hátterű támadás lehetett a Borussia Dortmund labdarúgócsapatát szállító busz ellen elkövetett robbantásos merénylet a helyszínen talált levél alapján - jelentette a Süddeutsche Zeitung (SZ) című lap és két regionális közszolgálati médiatársaság, a Norddeutscher Rundfunk (NDR) és a Westdeutscher Rundfunk (WDR) közös tényfeltáró munkacsoportja.
2016.11.30. 11:34

Iszlamista kakukktojás a német alkotmányvédelemben

Lelepleztek egy feltételezett szélsőséges iszlamistát a német szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) munkatársai között. A spanyol származású férfi a gyanú szerint merényletet tervezett a belső elhárításért felelős szolgálat központja ellen - jelentették szerdán német lapok.
2016.11.05. 20:42

Iszlamisták a Bundeswehrnél?

A német kormány 2017 júliusától kezdődően biztonsági vizsgálatnak vetné alá az újoncokat, miután a katonai elhárító szolgálat (MAD) 20 iszlamistát azonosított a német hadseregben, a Bundeswehrben - közölte a Funke médiacsoport szombaton.
2016.10.13. 13:03

Nyomoznak a robbantásra készülő férfi halála után is

Tovább folytatják a nyomozást az iszlamista indíttatású robbantásos merénylet előkészítésének gyanúja miatt Németországban elfogott feltételezett szír terrorista ügyében, aki lipcsei börtöncellájában öngyilkos lett - mondta csütörtökön Drezdában Klaus Fleischmann szászországi tartományi főügyész.
2016.09.20. 11:30

Iszlamista "elvonót" nyitnak a franciák

A Tours közelében található Pontourny-kastély biztosítja majd a helyszínt szeptember végétől annak a kezdeményezésnek, amelynek keretében a fiatal iszlamistákat megpróbálják deradikalizálni, és segítenek nekik újra megtalálni helyüket a francia társadalomban - jelentette az AFP francia hírügynökség.
2016.04.01. 19:12

Visszatérnek a Szíriában harcoló európaiak

Már visszatért hazájába csaknem minden harmadik olyan európai, aki Szíriába indult harcolni, minden hetedik pedig meghalt - áll a hágai központú Terrorizmuselhárító Nemzetközi Központ tanulmányában, amelyet pénteken ismertetett a Reuters hírügynökség.
2016.03.30. 18:14

Kövér: nem akarunk iszlamista önkényuralmi rendszert Európában

Nem akarunk Európában iszlamista, vagy bármilyen más totalitárius rendszert - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke az iszlám vallás magyarországi elismerésének századik évfordulója alkalmából rendezett konferencián a Parlamentben szerdán.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018