eur:
389.49
usd:
363.16
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay - Fotónk illusztráció

Erdőtűz Franciaország déli részén

Erdőtűz ütött ki vasárnap reggel Franciaország déli részén, Cerbére település térségében - közölte a France Bleu rádió a helyi prefektúrára hivatkozva.

Úgy tudni, a széllökések miatt a tűzoltó repülőgépeket nem tudták bevetni.

A tűz eddig 750 hektár erdőt perzselt fel a Pireneusok keleti felében, és több mint kétszáz embert kellett evakuálni otthonából a lángok miatt.

A France 3 Occitanie regionális televízió beszámolója szerint több mint háromszáz tűzoltót mozgósítottak az erdőtűz megfékezésére, de spanyol egységek is segítséget nyújtottak francia kollégáiknak. Cerbére település közvetlenül a spanyol-francia határ mentén fekszik.

A Sdis tűzoltásért felelős regionális hivatal szerint egy nagyon száraz térség érintett, ahol az erős szél is hátráltatja a munkálatokat. Úgy tudni, a széllökések miatt a tűzoltó repülőgépeket nem tudták bevetni.

A tűz okát egyelőre még nem sikerült meghatározni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Vasarely 50 évvel megelőzte a korát - Interjú Pierre Vasarelyvel

Vasarely 50 évvel megelőzte a korát - Interjú Pierre Vasarelyvel

Az V. Műtárgybefektetési Konferencia alkalmából Budapestre érkezett Pierre Vasarely, a Fondation Vasarely elnöke. Victor Vasarely örökösét, erkölcsi jogtulajdonosát és életművének gondozóját Zachar Veronika és Kollmann Szilvia, a műtárgy.com-tól kérdezték nagyapjáról, 2019-ben megjelent családregényéről, magyarországi kapcsolatairól, az Alapítvány működéséről, továbbá a jövőbeli terveiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×