eur:
393.9
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Ukrán katonák fohászkodnak a bajtársaik egyike által hozzájuk is eljuttatott betlehemi békeláng körül a kelet-ukrajnai Harkiv nagyváros térségében 2022. december 26-án.
Nyitókép: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Nyugat-Ukrajnán Magyarország és Lengyelország osztozik – jósolja Dmitrij Medvegyev

A volt orosz miniszterelnök Twitter-posztján Elon Musk remekül szórakozik.

Dmitrij Medvegyev a Twitteren szedte össze a 2023-ra vonatkozó, újévi jóslatait. Ezek között a negyedik helyen szerepel, hogy az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese szerint Lengyelország és Magyarország jövőre elfoglalja a korábbi Ukrajna nyugati területeit – írja a hvg.hu.

Medvegyev ugyanakkor nem áll meg itt az európai határok újrarajzolásában. A következő jóslata ugyanis így hangzik:

Németország, a balti államok, Csehország, Szlovákia, a „Kijevi Köztársaság” és „más államok” részvételével létrejön a „Negyedik Birodalom”,

a következő pontban pedig kitör a háború közte és Franciaország között.

A következő pont pedig arról szól, hogy Észak-Írország kiválik az Egyesült Királyságból és csatlakozik az Ír Köztársasághoz.

A medvegyevi víziók szerint az Egyesült Államok számára polgárháborút hoz 2023, ami azzal ér véget, hogy Kalifornia és Texas kiválik, és inkább Mexikóhoz csatlakozik.

A Twitter-vezér Elon Musk kétszer is reagált a jóslatokra. Először azt írta: „epic thread”, ami ebben a kontextusban valami olyasmit jelent, hogy „legendás eszmefuttatás” – írja a lap. Aztán még azt is odabiggyesztette Musk, hogy „haha, emlékeztessetek erre engem egy év múlva”.

(Nyitóképünkön ukrán katonák fohászkodnak a bajtársaik egyike által hozzájuk is eljuttatott betlehemi békeláng körül a kelet-ukrajnai Harkiv nagyváros térségében 2022. december 26-án.)

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×