INFORÁDIÓ
2023. január 27. péntek
Angelika

brüsszel

európai unió

felzárkóztatás

helyreállítási terv

Az Európai Unió zászlói lengenek egy épület előtt Brüsszel európai negyedében 2022. augusztus 5-én. Augusztusban az európai uniós intézmények a nyári szünet miatt zárva tartanak.

A csehek szavazási trükkel kényszerítenék a magyarokat Brüsszelben jobb belátásra

Infostart

A cseh soros EU-elnökség azt tervezi, hogy megfordítja négy kulcsfontosságú ügyben a szavazások sorrendjét decemberben, és így előbb azokat az ügyeket viszi szavazásra, amelyeket eddig blokkolt a magyar kormány.

A pénzügyminiszteri tanács decemberi ülésén lépnék ezt meg, és az olyan ügyekről lenne szó, mint Ukrajna közös adósságvállaláson keresztüli támogatása, illetve globális minimumadó. - írja a Politico alapján a Portfolio.

A trükk benne az, hogy csak akkor kerülne sor a magyar helyreállítási program jóváhagyására, illetve a felzárkóztatási programok felfüggesztéséről szóló tanácsi döntésekre, ha ezekben, a Brüsszelnek fontos ügyekben beadná a derekát a magyar kormány.

Az információk szerint nem a december 6-ra meghirdetett uniós pénzügyminiszteri ülés keretében szavaznak a négy összecsúszó ügyről, hanem valószínűleg a rákövetkező héten.

Éppen erről, a december 12-i döntési dátumról beszélt tegnap Navracsics Tibor uniós fejlesztésekért felelős miniszter is, amelyről az Infostarton is beszámoltunk.

Ma egyébként az Európai Parlament sajtótájékoztatót tart, amelyet nálunk is élőben figyelhet 11.45-től.

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018