eur:
394.32
usd:
369.62
bux:
65192.74
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pexels

Gyilkolásra képes robotokat vethet be az amerikai rendőrség

A távolból irányítható robotok halált is okozhatnak, a rendőrség jelenleg 17 darabbal rendelkezik belőlük – igaz, 12 nem működőképes.

Megfigyelésre és bombák hatástalanítására lehet használni alapvetően ezeket a robotokat, a tervek szerint képzés és szimuláció, letartóztatások, kritikus események, kényszerítő körülmények esetén vetnék be őket, valamint gyanús eszközök értékelésére is használnák őket.

A város rendőrségének (SFPD) birtokában levő Remotec modellek opcionálisan fegyverrendszerrel rendelkezhetnek, az F5A modell képes sörétes puskagolyók betöltésére. A QinetiQ Talon szintén fegyverként használható. Az amerikai hadsereg által használt modell úgy alakítható át, hogy gépfegyvereket és gránátvetőket is kezeljen – írja a The Guardian.

Az SFPD javaslata szerint akkor használná ki a robotokban rejlő gyilkos erőt,

ha emberéletek forognak kockán és más módszer nem áll rendelkezésre, hogy beavatkozhassanak.

A The Verge értesülése szerint a javaslat eredeti változata nem említette a halálos erőszakot, amíg a városi felügyelőbizottság egyik tagja hozzá nem tette, hogy "robotok útján nem szabad erőszakot alkalmazni senkivel szemben". A hivatal a mondatot átfogalmazta, az ő változatuk szerint "potenciálisan halálos erőszakot" robot útján közvetlen veszély esetén, és más lehetőségek hiányában lehet bevetni.

A lenti videón látható, milyen típusú precízióra alkamasak ezek a típusú robotok.

Egy kisebb bizottság már jóváhagyta a dokumentumot, melyről november utolsó hetében dönthet a város. Konkrét tervek állítólag nincsenek még azzal kapcsolatosan, hogyan használnák a robotokat.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Egy Tu-22M3 stratégiai bombázó repülőgép lezuhant Oroszország Sztavropoli területén. A négy pilóta katapultált, egyikőjüket még keresik. Az orosz védelmi minisztérium szerint a balesetet technikai probléma okozta. Vjacseszlav Gladkov belgorodi kormányzó szerint 25 légieszközt semmisítettek meg az Ukrajnával határos régió fölött péntekre virradóra. Néhány épületben kár keletkezett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×