INFORÁDIÓ
2023. február 2. csütörtök
Aida, Karolina

robot

2023.01.15. 17:03

Robot (is) műt most már Pécsett

Az országban elsőként végeztek fül-orr-gégészeti beavatkozásokat, távolítottak el azok során jóindulatú elváltozásokat robot segítségével.
2022.11.25. 15:58

A szovjet birodalom szörnyűségeire emlékeztettek Budapesten

A kommunizmus leszámolt mindenkivel, akit ellenségének kiáltott ki - mondta Varga Judit igazságügyi miniszter a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapján Budapesten, a szovjet megszállás áldozatainak emlékművénél.
2022.05.05. 19:03

ROBIN és egy világszenzáció fog gondoskodni a BKV járműveiről

Robotok is takarítják majd a BKV járműveit és utasforgalmi területeit. A B+N Referencia Zrt. nyerte ugyanis a közlekedési társaság takarítási szolgáltatásra kiírt közbeszerzési pályázatát, a cég pedig a takarító robotok mellett egy világújdonságnak számító technológiát is bevet. Egy speciális elemző és előrejelző rendszer segíti majd a járművek felületein előforduló kórokozók azonosítását, és így a hatékonyabb takarítást. A részletekről Hajdu Lászlót, a B+N Referencia Zrt. PR igazgatóját kérdeztük.
2022.03.25. 17:27

Erőss Loránd: már létezik műtét orvos nélkül, robottal

Először hajtottak végre robottal műtétet úgy, hogy az orvos nem volt jelen, csupán távolról felügyelte a folyamatot. Magyarországon 2018-ban végezték az első robotos agyműtétet, és a technológia, valamint az orvosi csapat is sokat fejlődött négy év alatt, új feladatokat, lehetőségeket keresett – mondta Erőss Lóránd neurológus, idegsebész, az Országos Mentális Idegsebészeti és Ideggyógyászati Intézet főigazgatója.
2022.01.25. 06:12

Megtörtént az első robotvezérelt műtét Magyarországon

Elvégezték az első robotsebészeti beavatkozást az Országos Onkológiai Intézetben (OOI), egy prosztataeltávolító műtétnél segédkezett a Da Vinci nevű robot - mondta el az emberi erőforrások minisztere hétfőn.
2021.11.22. 08:31

Kiderült, mennyire biztonságosak a robotfűnyírók és -porszívók

A fogyasztóvédelem első alkalommal ellenőrizte a kereskedelmi forgalomban kapható robotporszívók és -fűnyírók termékbiztonsági megfelelőségét. Az ellenőrzés alá vont kilenc készülék mindegyike megfelelt a követelményeknek, hatósági intézkedésre nem volt szükség.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018