eur:
392.46
usd:
362.79
bux:
65877.53
2024. február 28. szerda Ákos, Bátor
Nyitókép: Pixabay

Beavatkozott az amerikai választásokba és erre most is büszke az orosz oligarcha

Elismerte Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember egy hétfői közösségimédia-bejegyzésben, hogy beavatkozott az amerikai választásokba, és azt állította, hogy a jövőben is erre fog törekedni.

A Kreml-közeli orosz oligarcha kijelentését a Concord nevű cateringcégének sajtószolgálata tette közzé a VKontaktye orosz közösségi oldalon.

"Beavatkoztunk (az amerikai választásokba), jelenleg is beavatkozunk, és a jövőben is ezt fogjuk tenni. Megfontoltan, gondosan, sebészi pontossággal és a magunk módszerével, amelyet mi ismerünk" - állt a bejegyzésben. Prigozsin titokzatosan még hozzátette:

hajszálpontos műveletünk során egyszerre távolítjuk el mindkét vesét és a májat.

Jevgenyij Prigozsint gyakran Vlagyimir Putyin orosz elnök vendéglőseként is emlegetik, mert cateringcégét a Kreml foglalkoztatja. Az üzletembert az Egyesült Államok már korábban nyíltan megvádolta azzal, hogy

olyan oroszországi trollokat pénzel, akik az amerikai politikát próbálják befolyásolni.

Júliusban az amerikai külügyminisztérium 10 millió dolláros jutalmat ajánlott fel annak, akinek információja van arról, hogy Prigozsin hogyan próbálja befolyásolni az amerikai választások kimenetelét.

Szeptemberben ugyancsak a VKontaktye oldalon közzétett bejegyzésében Prigozsin elismerte, hogy ő alapította a Wagner-csoport nevű hírhedt orosz biztonsági magáncéget 2014-ben.

Múlt pénteken pedig CSVK Wagner Centr néven védelmi technológiákat fejlesztő központot nyitott Szentpéterváron.

Címlapról ajánljuk
Julija Navalnaja az Európai Parlamentben: Putyin bármire képes, nem lehet vele tárgyalni
Tudósítónktól

Julija Navalnaja az Európai Parlamentben: "Putyin bármire képes, nem lehet vele tárgyalni"

"Akik azt gondolják, hogy vannak erkölcsei és szabályai, azok tévednek, mert nem egy politikussal, hanem egy rettenetes gengszterrel van dolgunk" - mondta az EP strasbourgi ülésén Alekszej Navalnij özvegye, akinek beszédét többször is vastaps szakította félbe.

Harvard-felmérés: nem számít, ha Trumpot elítélik – Fekete Rajmund az amerikai elnökválasztásról

Donald Trump volt amerikai elnök a republikánus előválasztáson fölényesen nyerte el Dél-Karolinát, így a saját államában verte meg egyetlen riválisát, Nikki Haley-t. Az előrejelzések is Trump győzelmét jósolták, de akkor miért harcol még Nikki Haley? Erről is kérdeztük Fekete Rajmundot, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének tudományos segédmunkatársát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.28. szerda, 18:00
Szenes Zoltán
professor emeritus, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Magyar Hadtudományi Társaság elnöke
Tovább ütik a forintot, közel a 393-as euró

Tovább ütik a forintot, közel a 393-as euró

Tegnap a forint öthavi mélypontra esett az euróval szemben, miután az MNB Monetáris Tanácsa 100 bázisponttal vágta az irányadó rátát. A gyengülés nem volt jelentős, ami vélhetően a kommunikációs körítésnek köszönhető: Virág Barnabás, a jegybank alelnöke a kamatdöntést követő háttérbeszélgetésen elmondta, hogy átmeneti jellegű gyorsításról van szó, a középtávú kamatpálya pedig nem változott. A gyengülés mindenesetre ezt követően szerdán is folytatódik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. február 28. 14:50
2024. február 28. 14:29
×
×
×
×