eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
The hearse carrying the coffin of Queen Elizabeth II, draped with the Royal Standard of Scotland, leaving Balmoral as it begins its journey to Edinburgh. Picture date: Sunday September 11, 2022. (Photo by Owen Humphreys/PA Images/Getty Images)
Nyitókép: Owen Humphreys - PA Images/Getty Images

Sosem látott biztonsági intézkedésekkel készülnek II. Erzsébet temetésére

A királynő hamvait Edinburghból kedden szállítják Londonba.

Miközben ezrek várják II. Erzsébet királynő koporsójának érkezését, elit SAS-csapatok és 10 ezer rendőr várja a valaha volt legnagyobb biztonsági műveletet a londoni állami temetés alatt. Rendőrségi mesterlövészek sorakoznak az edinburgh-i háztetőkön, a tisztviselők a brit történelem legnagyobb biztonsági műveletére készülnek – írja a Daily Mail beszámolója alapján a blikk.hu.

A néhai uralkodó tölgyfakoporsója vasárnap indult útnak Balmoral kastélyából. A királynő koporsója kerülő utat tesz meg Edinburghig. Hétfőn a Holyroodhouse-ból a közeli Szent Giles-székesegyházba viszik, ahol keddig marad, amikor is Londonba szállítják.

Ezt követően szerdán a Buckingham-palotából a parlament épületébe szállítják, ott lesz a szeptember 19-i állami temetésig. II. Erzsébet a Westminster-apátságban nyugszik majd.

Ez az első alkalom, hogy a különleges erők csapatait, köztük az SAS egységeit is, várhatóan áttelepítik a londoni bázisokra, ahol fokozott készültségben lesznek az esetleges támadások esetére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×