eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A II. Erzsébet brit királynőnek az uralkodócsalád Skóciában használatos zászlajával letakart koporsóját szállító halottaskocsi az edinburghi Szent Egyed-székesegyház előtt, amint Balmoralból a hivatalos skóciai királyi rezidenciára, az edinbrughi Holyrood-palotába tart 2022. szeptember 11-én. A királynő a balmorali kastélyban hunyt el szeptember 8-án, 96 éves korában, uralkodásának 71. évében.
Nyitókép: MTI/AP/Reuters pool/Carl Recine

Edinburghban felravatalozták II. Erzsébet koporsóját

Skócia fővárosában, a St. Giles székesegyházban róhatják le kegyeletüket az emberek a múlt héten elhunyt brit uralkodó koporsója előtt.

A ravatalozó szertartáson részt vett az új brit uralkodó, III. Károly is. A néhai királynő koporsóját vasárnap szállították Balmoralból a brit uralkodók hivatalos skóciai rezidenciájára, az edinburghi Holyroodhouse-palotába, és innen, hétfő délután vitték át a skót nemzeti egyház - Church of Scotland - főtemplomába.

A királynő földi maradványait szeptember 13-án repülőgéppel viszik Londonba. Ott szeptember 19-én lesz az elhúnyt uralkodó hivatalos búcsúztatása, majd még aznap, a Windsori kastélyban helyezik örök nyugalomra férje, a néhai Fülöp edinburghi herceg mellé.

Edinburgh, 2022. szeptember 12.
II. Erzsébet brit királynőnek az uralkodócsalád Skóciában használatos zászlajával letakart koporsóját katonák beviszik az edinburghi Szent Egyed-székesegyházba, hogy felravatalozzák 2022. szeptember 12-én. A királynő a skóciai Balmoral kastélyában hunyt el szeptember 8-án, 96 éves korában, uralkodásának 71. évében.
MTI/AP/Petr David Josek
II. Erzsébet brit királynőnek az uralkodócsalád Skóciában használatos zászlajával letakart koporsóját katonák beviszik az edinburghi Szent Egyed-székesegyházba, hogy felravatalozzák. MTI/AP/Petr David Josek

Edinburgh, 2022. szeptember 12.
II. Erzsébet brit királynőnek az uralkodócsalád Skóciában használatos zászlajával letakart koporsóján a skót királyi korona az edinburghi Szent Egyed-székesegyházban felállított ravatalon 2022. szeptember 12-én. A királynő a skóciai Balmoral kastélyában hunyt el szeptember 8-án, 96 éves korában, uralkodásának 71. évében.
MTI/AP/PA pool/Jane Barlow
II. Erzsébet brit királynőnek az uralkodócsalád Skóciában használatos zászlajával letakart koporsóján a skót királyi korona az edinburghi Szent Egyed-székesegyházban felállított ravatalon 2022. szeptember 12-én. MTI/AP/PA pool/Jane Barlow
Edinburgh, 2022. szeptember 12.
Zsófia wessexi grófnő, a férje, Eduárd herceg, Wessex grófja, András yorki herceg, III. Károly brit király, a felesége, Kamilla királyné, Anna hercegnő és a férje, Tim Laurence altengernagy (b-j) a II. Erzsébet tiszteletére tartott istentiszteleten az edinburghi Szent Egyed-székesegyházban 2022. szeptember 12-én. A katedrálisban felravatalozott királynő, Eduárd, András, Károly és Anna édesanyja a skóciai Balmoral kastélyában hunyt el szeptember 8-án, 96 éves korában, uralkodásának 71. évében.
MTI/AP/PA pool/Jane Barlow
Zsófia wessexi grófnő, a férje, Eduárd herceg, Wessex grófja, András yorki herceg, III. Károly brit király, a felesége, Kamilla királyné, Anna hercegnő és a férje, Tim Laurence altengernagy (b-j) a II. Erzsébet tiszteletére tartott istentiszteleten az edinburghi Szent Egyed-székesegyházban 2022. szeptember 12-én. A katedrálisban felravatalozott királynő, Eduárd, András, Károly és Anna édesanyja a skóciai Balmoral kastélyában hunyt el szeptember 8-án, 96 éves korában, uralkodásának 71. évében. MTI/AP/PA pool/Jane Barlow

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×