eur:
388.51
usd:
360.6
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
A II. Erzsébet brit királynőnek az uralkodócsalád Skóciában használatos zászlajával letakart koporsóját szállító halottaskocsi az edinburghi Szent Egyed-székesegyház előtt, amint Balmoralból a hivatalos skóciai királyi rezidenciára, az edinbrughi Holyrood-palotába tart 2022. szeptember 11-én. A királynő a balmorali kastélyban hunyt el szeptember 8-án, 96 éves korában, uralkodásának 71. évében.
Nyitókép: MTI/AP/Reuters pool/Carl Recine

Edinburghban felravatalozták II. Erzsébet koporsóját

Skócia fővárosában, a St. Giles székesegyházban róhatják le kegyeletüket az emberek a múlt héten elhunyt brit uralkodó koporsója előtt.

A ravatalozó szertartáson részt vett az új brit uralkodó, III. Károly is. A néhai királynő koporsóját vasárnap szállították Balmoralból a brit uralkodók hivatalos skóciai rezidenciájára, az edinburghi Holyroodhouse-palotába, és innen, hétfő délután vitték át a skót nemzeti egyház - Church of Scotland - főtemplomába.

A királynő földi maradványait szeptember 13-án repülőgéppel viszik Londonba. Ott szeptember 19-én lesz az elhúnyt uralkodó hivatalos búcsúztatása, majd még aznap, a Windsori kastélyban helyezik örök nyugalomra férje, a néhai Fülöp edinburghi herceg mellé.

Edinburgh, 2022. szeptember 12.
II. Erzsébet brit királynőnek az uralkodócsalád Skóciában használatos zászlajával letakart koporsóját katonák beviszik az edinburghi Szent Egyed-székesegyházba, hogy felravatalozzák 2022. szeptember 12-én. A királynő a skóciai Balmoral kastélyában hunyt el szeptember 8-án, 96 éves korában, uralkodásának 71. évében.
MTI/AP/Petr David Josek
II. Erzsébet brit királynőnek az uralkodócsalád Skóciában használatos zászlajával letakart koporsóját katonák beviszik az edinburghi Szent Egyed-székesegyházba, hogy felravatalozzák. MTI/AP/Petr David Josek

Edinburgh, 2022. szeptember 12.
II. Erzsébet brit királynőnek az uralkodócsalád Skóciában használatos zászlajával letakart koporsóján a skót királyi korona az edinburghi Szent Egyed-székesegyházban felállított ravatalon 2022. szeptember 12-én. A királynő a skóciai Balmoral kastélyában hunyt el szeptember 8-án, 96 éves korában, uralkodásának 71. évében.
MTI/AP/PA pool/Jane Barlow
II. Erzsébet brit királynőnek az uralkodócsalád Skóciában használatos zászlajával letakart koporsóján a skót királyi korona az edinburghi Szent Egyed-székesegyházban felállított ravatalon 2022. szeptember 12-én. MTI/AP/PA pool/Jane Barlow
Edinburgh, 2022. szeptember 12.
Zsófia wessexi grófnő, a férje, Eduárd herceg, Wessex grófja, András yorki herceg, III. Károly brit király, a felesége, Kamilla királyné, Anna hercegnő és a férje, Tim Laurence altengernagy (b-j) a II. Erzsébet tiszteletére tartott istentiszteleten az edinburghi Szent Egyed-székesegyházban 2022. szeptember 12-én. A katedrálisban felravatalozott királynő, Eduárd, András, Károly és Anna édesanyja a skóciai Balmoral kastélyában hunyt el szeptember 8-án, 96 éves korában, uralkodásának 71. évében.
MTI/AP/PA pool/Jane Barlow
Zsófia wessexi grófnő, a férje, Eduárd herceg, Wessex grófja, András yorki herceg, III. Károly brit király, a felesége, Kamilla királyné, Anna hercegnő és a férje, Tim Laurence altengernagy (b-j) a II. Erzsébet tiszteletére tartott istentiszteleten az edinburghi Szent Egyed-székesegyházban 2022. szeptember 12-én. A katedrálisban felravatalozott királynő, Eduárd, András, Károly és Anna édesanyja a skóciai Balmoral kastélyában hunyt el szeptember 8-án, 96 éves korában, uralkodásának 71. évében. MTI/AP/PA pool/Jane Barlow

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×