eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Osztrák Nagydíjának második szabadedzésén a spielbergi pályán 2022. július 9-én. A futamot július 10-én rendezik.
Nyitókép: MTI/AP/Matthias Schrader

Christian Horner: a Red Bulltól már nehéz lenne elvenni a világbajnokságot

Az osztrák csapat főnöke úgy gondolja: nagyon különleges dolgoknak kellene történniük ahhoz, hogy ne ők nyerjék az idén az egyéni és a konstruktőri világbajnoki címet is.

A címvédő Max Verstappen 109 pontos előnnyel áll az összetett élén hét futammal a zárás előtt, miután sorozatban négy versenyt - legutóbb múlt vasárnap Zandvoortban, saját közönsége előtt - nyert meg. A Red Bull közben szintén kényelmesnek tűnő, 135 pontos előnyre tett szert a csapatok vb-pontversenyében, így 2013 után először fordulhat elő, hogy az osztrák alakulat mindkét értékelést megnyeri.

"Nagyon jó helyzetben vagyunk, kemény munka lenne innen elveszíteni" - nyilatkozta az F1 hivatalos honlapján Horner. Ezzel együtt kiemelte, amíg matematikailag nem biztos a diadal, addig ugyanúgy kell dolgozniuk a sikerért.

"A felfogásunkon nem változtatunk, mindig a következő futamra koncentrálunk. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy túlságosan előre gondolkodjunk" - mondta a csapatfőnök.

Horner hangsúlyozta, miután az elmúlt nyolc évben mindig a Mercedes hódította el a konstruktőrök vb-trófeáját, a Red Bullnak az idei csapatbajnoki siker legalább olyan sokat érne, mint az egyéni diadal.

A vb a hétvégén Monzában, az Olasz Nagydíjjal folytatódik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×