eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
2020. január 8-án készült kép a China Eastern Airlines kínai légitársaság egyik Airbus A320-as gépéről a tajvani Taojüan repülőterén. A China Eastern Airlines kínai légitársaság egyik Boeing 737-es típusú Kunmingból Kantonba (Kuangcsou) tartó  belföldi utasszállítója lezuhant egyes források szerint 133, mások szerint 132 emberrel a fedélzetén a dél-kínai Kuanghszi tartományban 2022. március 21-én. A gép hegyoldalba csapódott be, ahol ennek nyomán tűz ütött ki, áldozatokról nem érkezett jelentés.
Nyitókép: MTI/EPA/DAVID CHANG

Lépett a China Eastern a lezuhant Boeingjének tragédiája után

Nincs jele túlélőknek a hétfőn, a dél-kínai Kuanghszi tartományban lezuhant utasszállító becsapódásának helyszínén - tudósított több kínai sajtóforrás a helyszínen dolgozó mentőcsapatok jelentéseire hivatkozva.

A járatot üzemeltető China Eastern kínai légitársaság részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozói felé. A légitársaság hivatalos weboldalának színeit fekete-fehérre változtatta a szerencsétlenséget követően. A baleset áldozatainak számát ugyanakkor még nem közölték hivatalosan, a mentési munkálatok folyamatban vannak.

Az egyelőre ismeretlen okból lezuhant Boeing 737-800-as típusú utasszállító fedélzetén 132 ember tartózkodott, közülük 123 utas és 9 főből álló személyzet. Egyes hétfői beszámolók szerint a fedélzeten 133 ember tartózkodott, ám később kiderült, hogy egy, a járatra jegyet váltott utas végül nem szállt fel a gépre.

Kuanghszi, 2022. március 21.
A Hszinhua kínai hírügynökség által közreadott kép a China Eastern Airlines kínai légitársaság Kunmingból Kantonba (Kuangcsou) tartó belföldi utasszállítójának darabjairól a lezuhanását követően a dél-kínai Kuanghszi tartományban 2022. március 21-én. A tragédiát követően folynak a mentési munkálatok, áldozatokról egyelőre nem közöltek híreket.
MTI/AP/Hszinhua
A Hszinhua kínai hírügynökség által közreadott kép a China Eastern Airlines kínai légitársaság Kunmingból Kantonba (Kuangcsou) tartó belföldi utasszállítójának darabjairól a lezuhanását követően a dél-kínai Kuanghszi tartományban 2022. március 21-én. MTI/AP/Hszinhua

A kevesebb mint kétórás útidejű járaton közlekedő gép a VariFlight repülési információkat nyújtó platform adatai szerint 8800 métert meghaladó magasságon repült, amikor a felszállás után egy órával hirtelen a repülési magasság alá ereszkedett és a sebessége is csökkent. Percekkel később kapcsolata megszűnt a földi irányítóközponttal. A kínai médiában a becsapódásról közzétett felvételen az látszik, hogy a repülőgép csaknem függőleges szögben zuhant le.

A China Eastern a balesetet követően felfüggesztette az összes Boeing 737-800-as típusú gépének közlekedését.

Az ország három legnagyobb légitársasága közé tartozó China Eastern több mint hatszáz gépből álló flottájának ezzel közel húsz százalékát vonták ki ideiglenesen a forgalomból.

A Boeing 737 MAX típusú utasszállítóinak közlekedését három éve állították le világszerte, két halálos balesetet követően. A hétfőn szerencsétlenül járt gép típusát azonban általánosan biztonságosnak tartják.

  • A hétfői balesettel a kínai polgári légiközlekedés 4227 napja tartó biztonságos repülési ideje szakadt meg.
  • Kínában utoljára 2010-ben történt halálos kimenetelű légi baleset: akkor az északkelet-kínai Hejlungcsiang tartományban zuhant le gép, 44 ember halálát okozva.
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×