eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Twitter/Al Jazeera English

Újabb részletek és videók a kínai utasszállító repülő tragédiájáról

Lezuhant egy belföldi utasszállító repülőgép hétfőn a dél-kínai Kuanghszi tartományban, több mint 130 utassal a fedélzetén - jelentette több kínai állami sajtóforrás.

A China Eastern Airlines kínai légitársaság Boeing 737-es típusú utasszállítója Kunmingból tartott Kantonba (Kuangcsou), amikor lezuhant. Egyes források szerint a fedélzeten 133, mások szerint 132 ember tartózkodott, akik közül kilencen a személyzet tagjai voltak.

A kevesebb, mint kétórás útidejű járaton közlekedő gép a VariFlight repülési információkat nyújtó platform adatai szerint 8800 métert meghaladó magasságban repült, amikor a felszállás után egy órával hirtelen a repülési magasság alá ereszkedett, és a sebessége is csökkent. Percekkel később kapcsolata megszűnt a földi irányítóközponttal.

A gép hegyoldalban csapódott be, ahol ennek nyomán tűz ütött ki. A kínai állami hírcsatornákon közzétett, a környéken készült amatőr felvételeken a hegyoldalról felszálló sűrű füst látható. A helyi hatóságok közlése szerint a tüzet már sikerült eloltaniuk a helyszínre érkező tűzoltóknak. Egyes felvételeken a gép leszakadt darabjai láthatóak, melyeket a becsapódás helyszínének környékén találtak meg.

Folynak a mentési munkálatok, áldozatokról egyelőre nem közöltek híreket.

Vucso, 2022. március 21.
A Kínai Központi Televízió (CCTV) adásáról készült kép a repülőgép-szerencsétlenség helyszínére induló mentőalakulat tagjairól, amint buszra szállnak a dél-kínai Kuanghszi tartományban lévő Vucso közelében 2022. március 21-én. A China Eastern Airlines kínai légitársaság Boeing 737-es típusú Kunmingból Kantonba (Kuangcsou) tartó  belföldi utasszállítója lezuhant egyes források szerint 133, mások szerint 132 emberrel a fedélzetén. A gép hegyoldalba csapódott be, ahol ennek nyomán tűz ütött ki, áldozatokról nem érkezett jelentés.
MTI/AP/CCTV/CCTV
A Kínai Központi Televízió (CCTV) adásáról készült kép a repülőgép-szerencsétlenség helyszínére induló mentőalakulat tagjairól, amint buszra szállnak a dél-kínai Kuanghszi tartományban lévő Vucso közelében 2022. március 21-én. MTI/AP/CCTV/CCTV

A Global Times című kínai lap információi szerint a balesetet szenvedett repülőgép hat és fél éve közlekedett.

A lap az internetes kiadásában rámutatott: február 19-ig a kínai polgári légi közlekedésben a százmillió órát is meghaladta a biztonságos repülési idő, ami világszerte rekordnak számított.

Kínában utoljára 2010-ben történt halálos kimenetelű légi baleset: akkor az északkelet-kínai Hejlungcsiang tartományban zuhant le gép, 44 ember halálát okozva.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×