eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
RAMSTEIN-MIESENBACH, GERMANY - AUGUST 26: A woman looks out through a window from a temporary emergency shelter for the evacuees from Afghanistan at the Ramstein Air Base on August 26, 2021 in Ramstein-Miesenbach, Germany. Ramstein has become one of the main preliminary destinations for evacuees leaving Afghanistan on U.S. military flights. U.S. forces there have built a temporary shelter and are preparing to accept up to 10,000 people. Evacuations by a multitude of nations of their citizens and endangered Afghans are ongoing as the Taliban warn against extending foreign military presence in Afghanistan beyond August 31. (Photo by Andreas Rentz/Getty Images)
Nyitókép: Andreas Rentz/Getty Images

Most újfajta csapás sújtja a Kabulból kimentetteket

Washington leállította az evakuáltak elszállítását a támaszpontokról.

Négy kanyarós megbetegedés miatt átmenetileg felfüggesztették az evakuált afgán állampolgárok elszállítását az Egyesült Államok németországi és katari légi támaszpontjáról - közölte pénteken Jen Psaki fehér házi szóvivő.

Az amerikai vám- és határőrség a Betegségellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC) ajánlására döntött a járatok leállításáról - derült ki egy amerikai kormánydokumentumból.

Az Egyesült Államok a kimenekítetteket különböző vizsgálatoknak veti alá a két nagy tengerentúli légibázison és más létesítményekben, miután elszállították őket Kabulból.

A járatok leállítása gondot jelent Washingtonnak, mivel a közel 10 ezer evakuált nagy része több mint tíz napja tartózkodik a ramsteini bázison. Németország ezt a határidőt szabta meg az Egyesült Államoknak arra, hogy tranzitállomásként felhasználja az országot.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 15:40
×
×
×
×