eur:
395.66
usd:
372.15
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Füst száll a magasba egy robbanást követően a kabuli Hamid Karzai Nemzetközi Repülőtéren 2021. augusztus 26-án.
Nyitókép: MTI/AP/Vali Szabavun

Fontos dologban engedtek a tálibok Washingtonnak

Százak életét menti meg az egyezség.

A tálib hatóságok beleegyeztek abba az amerikai kormány nyomására, hogy kiengedik Afganisztánból az ott rekedt amerikaiakat - közölte csütörtökön egy meg nem nevezett amerikai tisztségviselő.

Kétszáz amerikai és más, külföldi állampolgárságú civilről van szó, akit csütörtökön a kabuli repülőtérről fognak elszállítani bérelt repülőjáratokkal, de a nyilatkozó arról nem szólt, hogy a napok óta Mazari-Sarif városban veszteglők-e az illetők. Az utóbbiak bérelt gépeit eddig nem engedték felszállni a tálibok. Az ország vezetését augusztusban erőszakkal átvevő iszlamistákat Zalmay Khalilzad, az Egyesült Államok afganisztáni különmegbízottja vette rá arra, hogy engedjék el a kétszáz embert - mondta a tisztségviselő.

Az Egyesült Államok afganisztáni háborúját lezáró amerikai evakuáció során majdnem minden katona, diplomata és civil elhagyta Kabult augusztus végéig, akkori becslések szerint már csak 150-200 civil maradt az országban. Egyelőre nem derült ki hírügynökségi anyagokból, hogy ők azok, akik távozhatnak most, és hogy kik a további külföldiek.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 06:52
×
×
×
×