eur:
393.75
usd:
365.18
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Védőmaszkot viselő kadétok az Egyesült Államok Katonai Akadémiája végzőseinek tanévzáró ünnepségén a New York melletti West Pointban 2020. június 13-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Joh Minchillo

Nem lassít a járványhullám az Egyesült Államokban, súlyos szigorítások Miamiban

 A járvány új hulláma eddig megkímélte a korábban leginkább sújtott két keleti parti államot, New Yorkot és New Jerseyt.

Az arizonai egészségügyi tárca hétfőn közleményben jelentette be a járvány áldozatainak számát, kiemelve, hogy a 101 ezer 471 fertőzött közül 62 ezren 44 évesnél fiatalabbak. Cara Christ, a tárca vezetője közölte azt is, hogy a 20-44 év közöttiek terjeszthetik a leginkább a fertőzést.

Miamiban és egész Miami-Dade megyében hétfőn átmeneti időre felfüggesztették az újranyitási terveket, miután a hétvégén Florida egész területén több mint 10 ezer új esetet regisztráltak. Carlos Gimenez, a megye vezetője bejelentette:

az éttermeken és a tornatermeken kívül ismét le kell zárni a báltermeket és a fitneszközpontokat, az autó-, és játékkölcsönzőket,

és tilos nagy lélekszámú összejöveteleket tartani.

Gimenez figyelmeztetett arra is, hogy amennyiben az emberek nem tartják be az előírásokat, akkor meghosszabbíthatják Miami híres tengerparti strandjainak zárva tartását. A Miami melletti strandoknak ugyanis kedden kellene újranyitniuk.

Floridában a járvány kezdete óta több mint 206 ezren fertőződtek meg a koronavírussal.

A járvány új hulláma eddig megkímélte a korábban leginkább sújtott két keleti parti államot, New Yorkot és New Jerseyt. Andrew Cuomo, New York állam kormányzója a hétfői sajtóértekezletén haragosan reagált arra, hogy a hétvégén nagy tömegek népesítették be a New York városhoz közeli tengerparti strandokat úgy, hogy közben nem tartották be a társasági távolságtartásra vonatkozó javaslatokat.

Hétfőn két amerikai egyetem - a massachusettsi Cambridge-ben lévő Harvard és a New Jersey állambeli Princeton városában található Princeton Egyetem - is bejelentette, hogy ősszel csak korlátozott mértékben nyitják meg campusaikat a diákok előtt, s ez valószínűleg mindkét szemeszterben így marad. A két egyetem egyelőre távoktatásra rendezkedik be. A New Jerseyben lévő Rutgers Egyetem hétfőn szintén azt jelezte, hogy kurzusai nagy részét interneten tartják meg a 2020-2021-es tanévben.

A tüntetések hatása

Kaliforniában hétfőn több mint nyolcezer új fertőzöttet diagnosztizáltak - jelentette az amerikai közszolgálati rádió (NPR).

A legfrissebb adatok szerint a 8516 új fertőzöttel együtt 273 418-ra emelkedett a koronavírusos kaliforniaiak száma.

Gavin Newsom, Kalifornia demokrata párti kormányzója sajtóértekezleten jelentette be, hogy az elmúlt két hétben 50 százalékkal nőtt a koronavírus okozta Covid-19 nevű betegséggel kórházban kezeltek aránya. A kórházban ápoltak harmada Los Angeles megyében betegedett meg.

A kormányzó közölte azt is, hogy az állam fővárosában, Sacramentóban fertőtlenítés miatt átmenetileg lezárják a törvényhozás épületét.

Eric Garcetti, Los Angeles polgármestere a múlt héten úgy nyilatkozott, hogy a járvány fellángolásában jelentős szerepet játszottak a tüntetések.

Hétfőn több mint ezer új fertőzést regisztráltak az északnyugati Washington államban is, ahol már csaknem 37 ezer a diagnosztizált fertőzöttek száma.

A georgiai Atlanta polgármestere, Keisha Lance Bottoms bejelentette, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje. A demokrata párti polgármester - aki gyakran jelen volt a Black Lives Matter nevű mozgalom tüntetésein, de miután agyonlőttek egy nyolcéves kislányt, vasárnapi sajtóértekezletén kijelentette, hogy "elég volt" - a Twitteren közölte, hogy tünetmentes. Georgiában egyébként hétfőn több mint 1500 új fertőzöttet regisztráltak.

Az Egyesült Államokban a koronavírus mind az 50 tagállamban jelen van, jelenleg eddig több mint 2 millió 800 ezer fertőzést regisztráltak és a fertőzés következtében kialakult Covid-19 betegségben, vagy annak szövődményeiben több mint 122 ezren haltak meg.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
×
×
×
×