INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 9. vasárnap
Emőd

cdu

németország

angela merkel

annegret kramp-karrenbauer

Angela Merkel német kancellár (j) és Annegret Kramp- Karrenbauer, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke sajtótájékoztatót tart az európai parlamenti választások után Berlinben 2019. május 27-én.

Ha kell, lemond a CDU vezetője

Infostart / MTI

A személyi viták lezárását és egységet sürgetett Annegret Kramp-Karrenbauer, a Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke Lipcsében, a párt kongresszusán, ahol kijelentette: a nyugalom helyreállítása érdekében akár távozni is hajlandó.

Mint mondta: ha a párt nem olyan Németországot szeretne építeni, amilyet ő felvázol, akkor "beszéljük meg", és talán "fejezzük is be az egészet még ma".

A tanácskozás elején az 1001 küldött percekig tartó tapssal köszöntötte a párt előző elnökét, Angela Merkel kancellárt, aki napra pontosan 14 éve kezdte meg kormányfői munkáját.

Ezzel kapcsolatban Annegret Kramp-Karrenbauer aláhúzta, hogy

Angela Merkel kormányzása 14 jó év volt Németországnak.

A kancellár és a CDU vezetésével szembeni bírálatokra utalva hozzátette: nem lehet sikeres választási stratégia annak folyamatos hangoztatása, hogy minden rossz, amit a CDU és a kormány csinál, de a szavazók legyenek szívesek ennek ellenére is a pártra voksolni.

Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018