INFORÁDIÓ 
2020. július 13. hétfő
Jenő

annegret kramp-karrenbauer

2020.07.13. 09:26

Budapestre jön a CDU elnöke, Orbán Viktor is tárgyal vele

Annegret Kramp-Karrenbauer német védelmi miniszter, a kormányzó Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke érkezik csütörtökön. A magyar kormányfő mellett Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel is tárgyal - írja diplomáciai forrásokra hivatkozva a Magyar Nemzet.
2020.02.24. 17:00

Áprilisban választ elnököt a CDU

Rendkívüli elnökválasztó kongresszust tart a kormányzó német Kereszténydemokrata Unió (CDU) április 25-én - jelentette be a párt távozó elnöke Berlinben.
2020.02.19. 06:00

Szakértő: Németország egy évre leállhat

Átmenetileg kereszténydemokrata kormányt javasol a politikai patthelyzet feloldására a németországi Türingia tartományban a legutóbbi helyi törvényhozási választáson kisebbségbe került baloldali koalíció. Mindeközben a CDU elnöke lehetséges utódjával, korábbi vetélytársával találkozott. A Budapesti Corvinus Egyetem tanára, Kiss J. László szerint vezetési válság van a német kormányzópártban, ami kihathat az országra is.
2020.02.10. 21:14

Kiss J. László: AKK nem állt a helyzet magaslatán

Bejelentette távozását pártvezetői tisztségéből Annegret Kramp-Karrenbauer, a német Kereszténydemokrata Unió, a CDU elnöke. Kiss J. László, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára szerint az Angela Merkel kancellár utódjaként felépített politikus az alacsony népszerűsége mellett a rossz döntései miatt távozik a CDU éléről.
2020.02.10. 18:28

Merkel is megszólalt a CDU-elnök lemondása ügyében

Megerősítette hétfőn Annegret Kramp-Karrenbauer, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke, hogy nem fog a párt kancellárjelöltjeként indulni a következő, 2021 őszére tervezett szövetségi parlamenti választáson, de mindaddig pártelnök marad, amíg nem sikerül új jelöltet találni.
2020.02.07. 18:09

A CDU a tartományi parlament feloszlatása nélkül oldaná meg a türingiai válságot

A német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökségének pénteki állásfoglalása szerint a helyi törvényhozás (Landtag-) feloszlatása nélkül kell stabil viszonyokat teremteni Türingia tartományban, ahol politikai válság alakult ki annak révén, hogy az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű párt támogatásával választottak miniszterelnököt, aki az országos felháborodás miatt már az első hivatali napján bejelentette távozását.
2019.12.08. 15:27

Üzentek az SPD-nek a kereszténydemokraták

A koalíciós szerződés melletti kiállásra és a közös kormányzás folytatására ösztökélik a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezetői a Német Szociáldemokrata Pártot (SPD), amely új vezetőséget választott vasárnap véget ért kongresszusán.
2019.11.22. 15:40

Ha kell, lemond a CDU vezetője

A személyi viták lezárását és egységet sürgetett Annegret Kramp-Karrenbauer, a Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke Lipcsében, a párt kongresszusán, ahol kijelentette: a nyugalom helyreállítása érdekében akár távozni is hajlandó.
2019.07.16. 22:21

Máris megvan Ursula von der Leyen utóda

Meglepetésre a kormányzó Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke, Annegret Kramp-Karrenbauer lesz az új német védelmi miniszter, miután Ursula von der Leyen szerdán távozik a tárca éléről
2019.03.20. 12:59

A CDU elnöke a Fidesz-tagság felfüggesztését javasolja

A Fidesz európai néppárti tagságának felfüggesztését javasolta a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke egy szerdai nyilatkozatában. Lapinformációk szerint egy ilyen döntést a Fidesz nem fogadna el, és ez a kilépést is jelenthetné.
2018.12.29. 11:09

Elemző: az EP-választás lesz Merkel utódjának első megmérettetése

A német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnökének kritikusai türelmi időt adtak Annegret Kramp-Karrenbauernek, akinek munkájáról így a jövő májusi európai parlamenti (EP) választás adhatja az első komoly visszajelzést - mondta az Alapjogokért Központ elemzője szombaton, az M1 aktuális csatornán.
2018.12.10. 06:02

A koalíciós partner is kell a Merkel-utód terveihez

A Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnöke vázolta, hogy miként képzeli el a vezetése alatt álló párt és a berlini kormánykoalíció viszonyát. Annegret Kramp-Karrenbauer hangsúlyozta, erősíteni akarja pártja szerepét a kormány döntéseiben. Az új pártelnök csaknem önálló kormányprogrammal állt elő, amelynek megvalósításához azonban nélkülözhetetlen a koalíciós partner, a szociáldemokraták egyetértése.
2018.12.08. 08:02

Egy háromgyermekes AC/DC rajongó a CDU új elnöke

Egy bányamérnök felesége, szívesen lép fel a helyi karneválon és folyamatosan csiszolja franciatudását a német Kereszténydemokrata Unió új elnöke, akit Angela Merkel legközvetlenebb bizalmasának tartanak.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018