INFORÁDIÓ 
2020. január 28. kedd
Karola, Károly

annegret kramp-karrenbauer

2019.12.08. 15:27

Üzentek az SPD-nek a kereszténydemokraták

A koalíciós szerződés melletti kiállásra és a közös kormányzás folytatására ösztökélik a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezetői a Német Szociáldemokrata Pártot (SPD), amely új vezetőséget választott vasárnap véget ért kongresszusán.
2019.11.22. 15:40

Ha kell, lemond a CDU vezetője

A személyi viták lezárását és egységet sürgetett Annegret Kramp-Karrenbauer, a Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke Lipcsében, a párt kongresszusán, ahol kijelentette: a nyugalom helyreállítása érdekében akár távozni is hajlandó.
2019.07.16. 22:21

Máris megvan Ursula von der Leyen utóda

Meglepetésre a kormányzó Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke, Annegret Kramp-Karrenbauer lesz az új német védelmi miniszter, miután Ursula von der Leyen szerdán távozik a tárca éléről
2019.03.20. 12:59

A CDU elnöke a Fidesz-tagság felfüggesztését javasolja

A Fidesz európai néppárti tagságának felfüggesztését javasolta a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke egy szerdai nyilatkozatában. Lapinformációk szerint egy ilyen döntést a Fidesz nem fogadna el, és ez a kilépést is jelenthetné.
2018.12.29. 11:09

Elemző: az EP-választás lesz Merkel utódjának első megmérettetése

A német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnökének kritikusai türelmi időt adtak Annegret Kramp-Karrenbauernek, akinek munkájáról így a jövő májusi európai parlamenti (EP) választás adhatja az első komoly visszajelzést - mondta az Alapjogokért Központ elemzője szombaton, az M1 aktuális csatornán.
2018.12.10. 06:02

A koalíciós partner is kell a Merkel-utód terveihez

A Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnöke vázolta, hogy miként képzeli el a vezetése alatt álló párt és a berlini kormánykoalíció viszonyát. Annegret Kramp-Karrenbauer hangsúlyozta, erősíteni akarja pártja szerepét a kormány döntéseiben. Az új pártelnök csaknem önálló kormányprogrammal állt elő, amelynek megvalósításához azonban nélkülözhetetlen a koalíciós partner, a szociáldemokraták egyetértése.
2018.12.08. 08:02

Egy háromgyermekes AC/DC rajongó a CDU új elnöke

Egy bányamérnök felesége, szívesen lép fel a helyi karneválon és folyamatosan csiszolja franciatudását a német Kereszténydemokrata Unió új elnöke, akit Angela Merkel legközvetlenebb bizalmasának tartanak.
2018.12.07. 17:12

Megválasztotta Angela Merkel utódját a CDU

Ismét női elnöke lesz a német Kereszténydemokrata Uniónak, Annegret Kramp-Karrenbauer, a párt főtitkára kapta a legtöbb szavazatot a párt hamburgi tisztújító kongresszusán
2018.12.06. 18:05

Befuthat-e "Merkel klónja"?

A Budapesti Corvinus Egyetem tanára, Kiss J. László szerint lényegében kétszereplőssé vált a CDU elnökségért folyó küzdelem. Angela Merkel hátralépése után pénteken választanak új vezetőt a német Kereszténydemokrata Unió élére.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018