eur:
388.53
usd:
364.68
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz

Egyre-másra kapják a bombagyanús csomagokat az USA-ban

Robert de Niro színésznek, és Joe Biden volt amerikai alelnöknek címezve is hasonlóan gyanús, feltehetően csőbombát rejtő csomagot találtak az Egyesült Államokban.

Biden csomagjára Delaware államban, New Castle-ban figyeltek fel a postán. A rendőrség lezárta a gyanús csomag környékét.

Pár órával korábban Robert de Niro filmszínésznek címezve hasonló küldemény szúrt szemet New Yorkban, Manhattanben a Greenwich Street 375 alatt, a Tribeca Filmfesztivált szervező, de Niro alapította Tribeca Film Centerben. A helyszín biztosítása után a New York-i tűzszerészosztag elszállította a gyanús csomagot.

De Niro korábban többször élesen bírálta Donald Trump amerikai elnököt, akárcsak Joe Biden.

Mindkét csütörtöki csomagon hasonló jelzések voltak, mint azokon, amelyekben csőbomba volt, és amelyeket többek közt Bill és Hillary Clintonnak, Barack Obamának és Soros Györgynek címeztek. Gyanús csomag érkezett továbbá szerdán a CNN amerikai hírtelevízió New York-i szerkesztőségének épületébe is, amelyet rövid időre emiatt kiürítettek. A CNN szerint azt a csomagot John Brennannek, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) volt igazgatójának, a hírtelevízió rendszeres kommentátorának szánták.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) megerősítette, hogy a robbanószerkezetek hasonlatosak egymáshoz, valószínűleg egy helyről származnak.

A szóban forgó bombák közül eddig egy sem robbant fel, és senkinek sem esett baja a küldeményektől.

Címlapról ajánljuk
Cápatámadás a Balatonban? – szakértők a mesterséges intelligencia különös világáról
aréna

Cápatámadás a Balatonban? – szakértők a mesterséges intelligencia különös világáról

A polgár akkor fogja a mesterséges intelligenciát befogadni, amikor nagyon jól körülhatárolt területeken életjobbító faktorként érzékeli – vélekedett a mesterséges intelligencia jövőbeni hasznosításáról Rab Árpád digitáliskultúra-szakértő, jövőkutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Információs Társadalom Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa és Tilesch György nemzetközi mesterségesintelligencia-szakértő, a PHI Institute alapító elnöke, a Neumann Társaság MI-nagykövete az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol szó esett az új technológia veszélyeiről, a korlátairól és a hasznairól is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Egyre feszültebb a viszony Ukrajna és fontos szövetségese között - Háborús híreink vasárnap

Egyre feszültebb a viszony Ukrajna és fontos szövetségese között - Háborús híreink vasárnap

Az Ukrajna által javasolt béketerv, valamint a fekete-tengeri gabona-egyezmény felélesztésére irányuló legújabb ENSZ-javaslatok "nem reálisak" - mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter; Volodimir Zelenszkij közben szombaton lengyelországi látogatása során kitüntetéseket adott át két lengyel önkéntesnek, de nem találkozott hivatalos személyekkel a Kijev és Varsó között a gabonaimport miatt feszült viszony közepette. A fronton közben tovább folynak a harcok, Ukrajna arról számolt be, hogy áttörték az orosz védelmi vonalakat az ország déli részén fekvő Zaporizzsja térségében. Kilenc ember meghalt és 16 megsebesült, köztük két tábornok, az ukrán katonai hírszerzés vezetője szerint egy ukrán légicsapásban, amely Oroszország fekete-tengeri haditengerészeti parancsnokságát érte a Krímnél. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×